Οδηγίες κατασκευής υφασμάτινης μάσκας στο σπίτι

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Δείτε οδηγίες πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκες από ύφασμα και οικιακά υλικά. Μια λύση οικονομική, χαμηλού κόστους και εύκολα.Τις φοράμε και μένουμε ασφαλείς. Μπορείτε να τις κατασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Υλικά:

Δύο ορθογώνια κομμάτια από βαμβακερό ύφασμα διαστάσεων 25cm x 15cm.

Δύο λαστιχάκια (ή κορδόνι, ή λωρίδες ύφασμα, ή λαστιχάκια για μαλλιά) μήκους 15cm

Βελόνα και κλωστή

Ψαλίδι

Οδηγίες:

Πάρτε τα δύο ορθογώνια κομμάτια ύφασμα και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Θα ράψετε την μάσκα σαν να ήταν ένα ενιαίο κομμάτι ύφασμα

.

Διπλώστε τις μεγάλες πλευρές κατά μισό πόντο και ράψτε κατά μήκος. Στη συνέχεια διπλώστε κατά 1 πόντο τις δύο πλαϊνές πλευρές, αφήνοντας ένα μικρό κενό (σαν κύλινδρο σε όλη την πλευρά) και ράψτε και εδώ κατά μήκος.

Περάστε τα λαστιχάκια (ή τις λωρίδες από ύφασμα) από το κυλινδρικό κενό που αφήσατε στα πλαϊνά της μάσκας. Αυτά θα είναι τα στηρίγματα για τα αυτιά. Δέστε τις άκρες τους σφιχτά.

Φορέστε την μάσκα περνώντας τα λαστιχάκια στα αυτιά σας και ρυθμίστε ώστε να ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια στερεώστε τα λαστιχάκια στη θέση τους, για να μην γλιστράνε. Φροντίστε να ράψετε ακριβώς στα σημεία που βλέπετε στο σχήμα.

Τις οδηγίες δημοσίευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

 

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός: Φτιάξε τη δική σου μάσκα εύκολα και γρήγορα!!! (βίντεο)

μάσκα

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -