ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Οι street artists που δημιουργούν γκράφιτι για τον κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει 162 χώρες παγκοσμίως, με πρωτόγνωρα μέτρα απαγόρευσης να έχουν τεθεί σε ισχύ σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση επηρέασε και πολλούς street artists οι οποίοι δημιουργούν γκράφιτι εμπνεόμενοι από την πανδημία. 

Οι street artists έχουν το μεγάλο προσόν να αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο όψεις της καθημερινότητας, της ζωής, της πολιτικής κατάστασης με έναν τρόπο που συχνά δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις.

Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να μην βγουν στους δρόμους εν μέσω μιας πανδημίας όπως αυτή με την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού που αλλάζει την καθημερινότητά μας σε σημείο που πλήττει την ίδια την καρδιά του πολιτισμού μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και πιο περίεργα γκράφιτι ανά τον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε.

Αθήνα, Ελλάδα

Τα συγκεκριμένα γκράφιτι δημιουργήθηκαν από έναν 16χρονο που υπογράφει με τα αρχικά S.F. Ο νεαρός ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας του στην Βουλιαγμένη και δημιούργησε αυτά τα εντυπωσιακά γκράφιτι, στα οποία απεικονίζονται δύο γυναικεία πρόσωπα με ιατρική μάσκα που κοιτάζουν με έντονο βλέμμα.

Κολονία, Γερμανία 

Εμπνευσμένο από τη δημοφιλή φιγούρα του Θείου Σαμ (Uncle Sam), το γκράφιτι μας συμβουλεύει να «μείνουμε σπίτι».

Νάντη, Γαλλία

Βαρκελώνη, Ισπανία

Ο καλλιτέχνης TVboy είναι αρκετά γνωστός για τα γκράφιτι που ζωγραφίζει σε όλη την Βαρκελώνη.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Γκράφιτι στην Βαρσοβία, Πολωνία

Μετάφραση: «Δεν φοράνε όλοι οι ήρωες κάπα. Ευχαριστούμε!»

Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία

Γκράφιτι στην Κοπεγχάγη, Δανία

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 

 

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button