ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΚΑΑ & Το Χαμόγελο του Παιδιού: Τράπεζα Ειδών με τρόφιμα για τα παιδιά

O Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), στα πλαίσια Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, αναπτύσσει δράσεις με αλληλέγγυο σκοπό, βοηθώντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας μας.

Από το 2015 ο ΟΚΑΑ παρέχει στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ειδικό χώρο-Τράπεζα Ειδών- εντός των εγκαταστάσεων της Κρεαταγοράς στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, για την αποθήκευση, συντήρηση και  διαλογή τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στα Σπίτια του Χαμόγελου, σε Φορείς και σε οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης (πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές, άνεργοι γονείς).

Για το Α’ 6μηνο του 2021 μέσα από την Τράπεζα Ειδών διακινήθηκαν τα εξής είδη και ποσότητες:

  • 350 κιλά οπωροκηπευτικών
  • 145 κιλά αλιευμάτων
  • 530 κιλά κρέατος

Κοινός στόχος είναι η κάλυψη συντήρησης των αγαθών διατροφής που αφορούν στο σύνολο των 14 Σπιτιών καθώς και των 11 Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα Διαβίωσης, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά.

Λίγα Λόγια για τον ΟΚΑΑ:

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑA ΑΕ), ιδρύθηκε το 1955 με την επωνυμία Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Περιλαμβάνει την Κεντρική Λαχαναγορά στον Ρέντη και την Πάτρα, την Κρεαταγορά και την Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη καθώς και τις 11 Ιχθυόσκαλες σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, ο ΟΚΑΑ αποτελεί ανώνυμη εταιρεία κοινής ωφέλειας που έχει ως μοναδικό μέτοχο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.okaa.gr


 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button