Ολυμπιακοί αγώνες: Οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους στο Τόκιο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, «αν είναι απαραίτητο», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές δεν επιτρέπουν τους θεατές από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές δεν θα έχουν στο πλευρό τους συγγενείς ή φίλους.

Πέρα από την έλλειψη της υποστήριξης των δικών τους ανθρώπων, για τις αθλήτριες που είναι μητέρες αυτή η απαγόρευση δημιουργεί πιο σημαντικά προβλήματα και αρκετές ήταν εκείνες που διαμαρτυρήθηκαν.

Τελικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορούν να πάρουν μαζί τους στο Τόκιο τα παιδιά τους. «Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας, δυστυχώς πρέπει να μην επιτρέψουμε σε συγγενείς ή φίλους των αθλητών να τους συνοδεύσουν στους αγώνες», ανέφεραν οι διοργανωτές.

«Όμως, έπειτα από προσεκτική εξέταση της μοναδικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες με παιδιά που θηλάζουν, με ικανοποίηση επιβεβαιώνουμε ότι- όταν είναι απαραίτητο- τα παιδιά που θηλάζουν θα μπορέσουν να συνοδεύσουν αθλήτριες στην Ιαπωνία», ανέφεραν ακόμη.

Τα παιδιά όμως, θα πρέπει να μείνουν σε διαπιστευμένο ξενοδοχείο, αφού στο Ολυμπιακό χωριό επιτρέπονται μόνο οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών. 

Η Άλεξ Μόργκαν ήταν μία από τις αθλήτριες που είχαν διαμαρτυρηθεί για το θέμα. Μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών αναρωτήθηκε στα social media τι σημαίνει η σημείωση «αν είναι απαραίτητο» σε ό,τι αφορά στην παρουσία των παιδιών στο Τόκιο.

«Αυτό καθορίζεται από τη μητέρα ή από τη ΔΟΕ;», έγραψε η Αμερικανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου και συμπλήρωσε: «Εμείς οι μητέρες που μετέχουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες σας λέμε ότι είναι απαραίτητο». Παράλληλα σημείωσε ότι κανένας δεν επικοινώνησε μαζί της για το αν η κόρη της μπορεί να ταξιδέψει στο Τόκιο, ενώ η ίδια αναχωρεί για την Ιαπωνία σε μία εβδομάδα.

Η Κιμ Γκάουτσερ, Καναδή παίκτρια μπάσκετ, επίσης είχε διαμαρτυρηθεί, αναφέροντας ότι την αναγκάζουν να επιλέξει αν είναι μια μητέρα που θηλάζει ή μια αθλήτρια που μετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -