ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΖΩΑ

Όμορφες ενέργειες για αδέσποτα ζώα από μαθητές και Δήμους!

Σπιτάκια από λάστιχα αυτοκίνητων για τις αδέσποτες γάτες έφτιαξαν στη Λήμνο και ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους τοποθέτησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου!

Συγκεκριμένα στη Λήμνο την αρχή είχε κάνει πέρυσι ο φιλόζωος Στράτος Ροσβάνης και φέτος συνεχίστηκε, τόσο από τους μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας όσο και από τη φιλοζωική της περιοχής και τη Δημοτική Αρχή και την κοινότητα Μύρινας.

Δεκάδες παλιά λάστιχα λοιπόν, που συνήθως απλά τα πετάμε και μολύνουμε το περιβάλλον, τα μετέτρεψαν σε πανέμορφα καταφύγια για τις γάτες, οι οποίες έκαναν άμεσα την εμφάνισή τους και προχώρησαν σε… κατάληψη!

Η πρόεδρος της κοινότητας Μύρινας, κα Μοσχάκη, δήλωσε: «Παρακαλούμε όσοι τα δείτε στις γειτονιές σας, φροντίστε να παραμείνουν εκεί, ακόμη και αν δεν είστε φιλόζωοι».


Ξύλινα σπιτάκια προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να μπορούν να μπαίνουν μέσα σε αυτά και να προφυλάσσονται από τα καιρικά φαινόμενα, τοποθετήθηκαν στην Πιερία.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Δήμος δραστηριοποιείται στο θέμα των αδέσποτων ζώων με σκοπό την προστασία τους και ως πρώτο βήμα κατασκευάζονται και τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια που θα στεγάσουν τα αδέσποτα ζώα και θα τα προφυλάξουν από τα καιρικά φαινόμενα.

«Πεποίθησή μας είναι ότι τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και με συλλογική προσπάθεια θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

αδέσποτα

Σε μια περίοδο όπου τα κρούσματα εναντίον αθώων αδέσποτων είναι δυστυχώς πολλά, η εν λόγω πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close