ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν γονείς βάζουν τις μάσκες στα… σχολικά κάγκελα| Του Φώτη Σιούμπουρα

Είδα (στην τηλεόραση) εκείνη τη μάνα, που στηριζόμενη σε πατερίτσες εμπόδιζε το παιδί της να φορέσει τη  μάσκα και να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας. Και όχι μόνο το εμπόδιζε αλλά του έβαζε και τις φωνές, μπροστά στους συμμαθητές του. Με σκυμμένο το κεφάλι το παιδί την ακολούθησε στο σπίτι, αφήνοντας πίσω τη μάσκα που η «επαναστάτρια» μάνα του είχε πετάξει οργισμένη στο πεζοδρόμιο.

Γράφει ο Φώτης Σιούμπουρας

Άκουσα για τον «αψή» Κρητικό πατέρα, που έδειρε καθηγητή στα Χανιά ,επειδή δεν άφησε τον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Διάβασα για εκείνη τη μάνα που δεν άφηνε την κόρη της πάει στο σχολείο με μάσκα αν δεν της  «υπογράψει ο πρωθυπουργός, όλη η κυβέρνηση και όλοι οι  γιατροί ένα χαρτί, που να λέει ότι το παιδί μου δεν κινδυνεύει…». (Κι ας οι επιστήμονες –και ο πρωθυπουργός- μας διαβεβαίωναν μέρες τώρα ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν).

Εντάξει. Μπορεί οι γονείς αυτοί , (και όχι μόνο οι γονείς) που με τόσο πάθος και «αγωνιστικό» λόγο μάχονται τη μάσκα , να αισθάνονται  ότι κάνουν ακόμη αντίσταση. Να θεωρούν τους εαυτούς τους «επαναστάτες» και να «κρύβουν» πίσω από τον αγώνα, που τώρα κάνουν, δικές τους χαμένες μάχες και να παίρνουν το αίμα τους πίσω. Αλλά μπορεί και να είναι «φοβισμένοι», παραπλανημένοι, ή και συνωμοσιολόγοι. «ψεκασμένοι». Να έχουν μια διαφορετική άποψη  βρε αδελφέ.  Ό,τι και να είναι όμως ..Τα παιδιά; Μα τα παιδιά;

Είναι το θέμα της μάσκας το πεδίο για να παίζουν κάποιοι τους αντιστασιακούς;

Αξίζει να βάζουν τα παιδιά τους σε τέτοια εσωτερική πάλη, όπως η μάνα με τις πατερίτσες; Γιατί  διαχωρίζουν τα παιδιά τους από την ομάδα και δεν τα στέλνουν στο σχολείο ελαφρά τη καρδία; Γιατί βάζουν στα βλαστάρια τους  τι «δίλλημα της μάσκας»;  Ποιόν να κρατήσουν, ποιόν να προδώσουν; Τι βάρος στην πλάτη του παιδιού η αψάδα του γονιού;

Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει σε μεγαλύτερη αμηχανία τα παιδιά από το να βλέπουν τον γονιό να τσακώνεται με τους καθηγητές και  τα «προσβάλει» μπροστά στους συμμαθητές τους. Έχουμε πεδία και πεδία μαχών να υπερασπιστούμε στο ακέραιο ένα σωρό διαφορετικότητες, είναι ανάγκη να βάζουμε και τις μάσκες στα σχολικά κάγκελα ; Ας μην κάνουμε κάποιοι (γονείς και άλλοι), με  ανάλογες, την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά κι ας αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό. Και για μια ακόμη φορά ξέρουν πολύ καλά ποιό είναι.

Φώτης Σιούμπουρας

Δημοσιογράφος

Διευθυντής – Σύμβουλος Έκδοσης – Εκδότης

Φώτης Σιούμπουρας

Περισσότερα άρθρα του Φώτη Σιούμπουρα ΕΔΩ


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button