Παραμύθι & CD με τραγούδια: Ο Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί στο «Το καμπαρέ των ζώων»

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Τo έργο “Το Καμπαρέ των ζώων” αποτελείται από τον συνδυασμό μιας παραμυθένιας αφήγησης με 13 τραγούδια και διαδραματίζεται στο μαγικό ζωικό βασίλειο.

Σε ένα καμπαρέ που συχνάζουν παιδιά και σερβίρεται πορτοκαλάδα, οι θεατρίνοι είναι ζωάκια και τραγουδούν σε διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με τη συμπεριφορά και την προέλευση τους.

Καλλιτέχνες και μουσικοί από ολόκληρο το δισκογραφικό χώρο συναντήθηκαν για να δημιουργήσουν έναν δίσκο πέρα από ψηφιακές τεχνικές. Ο γλυκός αναλογικός ήχος του συγκεκριμένου δίσκου, συνοδεύεται από ζωγραφιές εξ ολοκλήρου στο χέρι πάνω σε ακουαρέλα σε αγνή αισθητική vintage.

Στο καμπαρέ αυτό συχνάζουν, και οι:

Σαβίνα Γιαννάτου, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Νικολαϊδης, Διογένης Δασκάλου και Manouchedrome.

Γιώργης Χριστοδούλου στο «Το καμπαρέ των ζώων»

            Τα ζώα είναι πρεσβευτές του φυσικού κόσμου από τον οποίο έχουμε αποσυνδεθεί, με τα γνωστά αποτελέσματα. Για να αγαπήσουν τα παιδιά τα ζώα πρέπει να τα γνωρίσουν και να μάθουν για αυτά. Να εξοικειωθούν με τα γνωρίσματα, τις συμπεριφορές τους και το χαρακτήρα τους. Ίσως η ιδανική αφορμή για να γνωρίσει ένα παιδί τη μαγεία του ζωικού βασιλείου να είναι μία επίσκεψη στο «Καμπαρέ των Ζώων» του Γιώργη Χριστοδούλου.

Γιώργης Χριστοδούλου στο  «Το καμπαρέ των ζώων»

            Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ένα CD τα οποία συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, επιλέγει τρόπους χαριτωμένους και διασκεδαστικούς για να παραδώσει στους μικρούς μας φίλους μαθήματα φυσικής ιστορίας μετά μουσικής.

Μαζί του συνεργάζονται για πρώτη φορά εξαιρετικοί ερμηνευτές και μουσικοί, μεταξύ των οποίων: Σαβίνα Γιαννάτου, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Νικολαϊδης και Manouchedrome. Την αφήγηση ανέλαβε ο μοναδικός Διογένης Δασκάλου, τους στίχους ανέλαβε ο πρωτοεμφανιζόμενος Αριστείδης Μάραντος, ενώ την εικονογράφηση, ο δεξιοτέχνης Ντίνος Ξύγκας.

Γιώργης Χριστοδούλου στο  «Το καμπαρέ των ζώων»

Μια παραμυθένια αφήγηση και 13 τραγούδια, γίνεται η αφορμή για μια επίσκεψη σε ένα ξεχασμένο καμπαρέ που ανακαλύπτουν τυχαία τα ζώα στην άκρη του δάσους. Οι θαμώνες του,  είναι παιδιά και αντί για κοκτέιλ, πίνουν πορτοκαλάδα! Τα ζώα αναλαμβάνουν το ρόλο των θεατρίνων, παρουσιάζοντας το καθένα το νούμερο του, συνδυάζοντας πρόζα, τραγούδι και χορό. Κάθε ζώο ανάλογα με τη συμπεριφορά, το μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική του θέση, επιλέγει διαφορετικό είδος μουσικής και έτσι στο καμπαρέ αυτό ακούγονται από ζεϊμπέκικα μέχρι jazz και tango.

Γιώργης Χριστοδούλου -Τα νυχτοπούλια

Ο Γιώργης Χριστοδούλου ο οποίος υπογράφει με τη δική του πένα το ξεχωριστό αυτό έργο, αποτελεί τον εμπνευστή και τελικά, τον συνθέτη της μουσικής του κύκλου τραγουδιών. Τα όργανα είναι ακουστικά και ο ήχος  είναι αναλογικός καθώς δεν περιλαμβάνει ψηφιακά στοιχεία. Η ηχοληψία έγινε με την τεχνοτροπία της «παλιάς καλής εποχής», δηλαδή όλη η μπάντα έπαιξε και ηχογραφήθηκε ταυτόχρονα, και όχι το κάθε όργανο ξεχωριστά, όπως συνηθίζεται πλέον. Στην ίδια φιλοσοφία δημιουργήθηκαν και οι εικόνες των χαρακτήρων, οι οποίες δημιουργήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στο χέρι σε ακουαρέλες.

Γιώργης Χριστοδούλου στο «Το καμπαρέ των ζώων»

Το βιβλίο CD «Καμπαρέ των Ζώων» είναι ένας μουσικός περίπατος γνωριμίας με το ζωικό βασίλειο για παιδιά κάθε ηλικίας. Εξαιρετικοί δημιουργοί και ερμηνευτές συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό και μουσικό αποτέλεσμα, το οποίο μέσα από την πρωτοτυπία, την ευαισθησία και την ποιότητα του, αποτελεί ιδανική επιλογή για τη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας των μικρών μας φίλων.

 Ένα ιδανικό δώρο που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις «Μάρτης». Εναλλακτικά μπορείτε να το παραγγείλετε από την εξής ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.martis.gr/shop/το-καμπαρέ-των-ζώων/

Συνδεθείτε με το Γιώργη Χριστοδούλου στα social media:

Facebook | Instagram | Website

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -