ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παριανό μάρμαρο: Ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου Πάρου

Ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου Πάρου

Το παριανό μάρμαρο αποτελεί κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς της Πάρου! Η προστασία και ανάδειξη των ανενεργών λατομείων μαρμάρου του νησιού είναι μια σημαντική επιτυχία του Δήμου Πάρου, μετά και από σκληρό αγώνα του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου.

Το Διάσημο Μάρμαρο της Πάρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει, μετά και την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η συνεργασία του Δήμου Πάρου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Cost – European Cooperation in Science & Technology”, η ένταξη των Αρχαίων Λατομείων ως περίπτωση μελέτης στο πρόγραμμα «Cost Action 18110 – Underground Built Heritage as catalyser for Community Valorisation».

Η δράση αυτή θα έχει αποτέλεσμα την προστασία και ανάδειξη των ανενεργών λατομείων μαρμάρου στο Μαράθι.

Αποτελεί μέρος της δυναμικής και αποφασιστικό κομμάτι της δημιουργίας απτού και διαχρονικού έργου της  Δημοτικής Αρχής, η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς αυτής, της οποίας η φήμη και η λάμψη, ξεπέρασε τα στενά όρια του νησιού.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Cost-Action 18110, κ. Giuseppe Pace

Με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο, ερευνητική ομάδα επισκέφθηκε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου των Νυμφών, ώστε να αναδείξει την  αξία  τους, μέσω σύγχρονων μεθόδων καταγραφής και ψηφιοποίησης της πρωτογενούς πολιτισμικής πληροφορίας.

Στo φυσικό, αυθεντικό τουριστικό Κυκλαδίτικο προϊόν που διαθέτει η Πάρος, προστίθεται ακόμα ένας θησαυρός (η Παρία Λίθος), μία μοναδική πολιτισμική κληρονομιά. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει εφόδιο προβολής του νησιού, μετατρέποντάς το παράλληλα σε κέντρο έρευνας, με τη συνδρομή της τεχνολογίας και τη συμμετοχή άκρως εξειδικευμένων επιστημόνων σε σχετικά θέματα.

Δείτε ακόμη:

Ο Δήμος Πάρου πρωτοστατεί στη διάσωση και προστασία των αρχαίων λατομείων μαρμάρου

 


 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button