Saturday, 15 November 2025

Πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ η «χαμένη» κιθάρα του Τζον Λένον

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στην τιμή-ρεκόρ των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων, πωλήθηκε σε δημοπρασία η 12χορδη κιθάρα Framus Hootenanny του θρυλικού Τζον Λένον.

Αυτή μάλιστα, είναι η πιο ακριβή κιθάρα των Beatles που βγήκε σε δημοπρασία. Η 12χορδη Framus Hootenanny, χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση του άλμπουμ αλλά και της ταινίας «Help!» των Beatles το 1965,. Σύμφωνα με τον Guardian, η κιθάρα αγνοούνταν για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς ο Τζον Λένον την είχε χαρίσει στον Σκοτσέζο τραγουδοποιό Γκόρντον Ουάλερ των Peter and Gordon, ο οποίος με την σειρά του την έδωσε σε έναν από τους μάνατζερ του συγκροτήματος.

Μετά από αρκετές δεκαετίες, οι νέοι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην εξοχή την βρήκαν στη σοφίτα κατά την διάρκεια της μετακόμισής τους και την έβαλαν σε δημοπρασία με αρχική εκτίμηση μεταξύ 485.000 και 647.000 λιρών. Η κιθάρα αγοράστηκε με τηλεφωνική προσφορά στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να πετύχουμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την πώληση της χαμένης κιθάρας Hootenanny του Τζον Λένον. Αυτή η κιθάρα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας αλλά και ένα σύμβολο της διαχρονικής κληρονομιάς του» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου. Οι νότες της κιθάρας, οι οποίες κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Framus στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ακούστηκαν στην ταινία «Help!» όταν το κορυφαίο συγκρότημα ερμήνευε το «You’ve Got to Hide Your Love Away».

Η κιθάρα χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων των τραγουδιών «Help!», «It’s Only Love», «I’ve Just Seen a Face», «Girl», καθώς του «Norwegian Wood». Ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του οίκου, ανέφερε ότι όταν είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ελέγξει την ταυτότητα του πολύτιμου αντικειμένου, διέσωσε και την θήκη του η οποία είχε πεταχτεί σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!