ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πολιτισμός και Ανάπτυξη στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας

Με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη» θα μιλήσει η κ. Όλγα Τσακηρίδη, Διδάκτωρ Οργάνωσης και Διοίκησης Πολιτιστικών Πόρων, Ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα), στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων χειμερινού εξαμήνου του Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους είναι εγγεγραμμένοι και έχουν παρακολουθήσει συστηματικά τις διαλέξεις.

Θα υπάρξει και νέος κύκλος διαλέξεων, του οποίου το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά, ενώ θα δοθεί και σε έντυπη μορφή σε όσους είναι παρόντες στην τελευταία διάλεξη του χειμερινού εξαμήνου, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη και θέμα «Η διαχρονική εξέλιξη της Ελληνικής Γλώσσας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας

Η ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας ήρθε να
εγκαινιάσει μια καινοτόμα πρόταση στην εκπαίδευση, να εδραιώσει ένα νέο θεσμό πολιτισμού και
παιδείας, έναν φορέα δια βίου μάθησης στο Δήμο Γλυφάδας. Η σύσταση ενός τέτοιου
εκπαιδευτικού ιδρύματος δίνει την ευκαιρία στους δημότες να αναπτύξουν τα
ενδιαφέροντα τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα
γνωστικά πεδία και αντικείμενα επιστήμης προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντες τους και να
θωρακιστούν ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων της σύγχρονης ζωής στον τόπο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτου οικονομικού εισοδήματος και ηλικίας εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι λυκείου.

Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν θα υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους θα συμπληρώσουν όλα τα μαθήματα, με δικαίωμα δύο απουσιών.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button