Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά είναι μία ταινία «σύμβολο» με καθηλωτικές ερμηνείες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και όλου του καστ, και σίγουρα εντυπωσιάζει επίσης το σκηνικό με τα πανέμορφα τοπία στα οποία έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα.
Το εξωτερικό «πλατό» δεν είναι άλλο από την γοητευτική Μακρινίτσα, η οποία άλλαξε όνομα για τις ανάγκες της ταινίας και έγινε Κρυόβρυση Πιερίας.
Η θέα που προσφέρει προς το Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, αλλά και η πηλιορείτικη γραφικότητα και παράδοση που συναντάς από άκρη σε άκρη του χωριού, αποτελεί πόλο έλξης όλο το χρόνο για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σε συναρπάζουν τα:
Παραδοσιακά, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια, με λιθόστρωτα καλντερίμια, και την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, με την κρήνη που τρέχει γάργαρο νερό και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο. Και φυσικά το χωριό διαθέτει και γραφικές ταβέρνες!

Τα σημεία της Μακρινίτσας όπου γυρίστηκε η ταινία “Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”
Το Δημοτικό σχολείο της Μακρινίτσας

Το σπίτι όπου έμενε η δασκάλα Μυρτώ με τον ηλικιωμένο δάσκαλο Αρτέμη, πριν παντρευτεί το Στέφανο

Η εκκλησία του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στην πλατεία της Μακρινίτσας όπου η Μυρτώ και ο Κοινοτάρχης παίρνουν το τηλεγράφημα οτι ο Στεφανος σκοτώθηκε στο μετωπο

Η πλατεία της Μακρινίτσας με την εκκλησία του Αγ. Ιωάννου και την πηγή με το τρεχουμενο νερό (εκεί όπου σκοτώθηκαν ο Γαρμπής με τον υπάλληλο του Μιχαλιό)

Στο κέντρο της πλατείας ο “γερασμένος” πλάτανος

Ο στριφογυριστός δρόμος όπου η δασκάλα Μυρτώ πήγαινε με τους μαθητές της προς το χωράφι του Στέφανου

Ο δρόμος όπου όλο το χωριό συνοδεύει την καινούργια δασκάλα απο το σταθμό

Το μικρό δρομάκι από όπου έφυγε στο τέλος της ταινίας ο δάσκαλος Άγγελος με τον ερχομό του Στέφανου

Ο γάμος του Στέφανου και της Μυρτώς έγινε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Με πληροφορίες από το secretvolos.gr






