Πού να μιλήσεις αν είσαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τις τελευταίες μέρες η υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει ένα «κύμα» συμπαράστασης απέναντι στην αθλήτρια.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με αυτή της την πράξη έδωσε κουράγιο σε αρκετές γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν ότι και αυτές είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Γιατί αυτό πρέπει να κάνουν όλες. Να μιλάνε, χωρίς φόβο και δισταγμό, χωρίς ντροπή. Πολλές γυναίκες είχαν το θάρρος να παραδεχτούν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης αλλά σίγουρα υπάρχουν και πολλές που ποτέ δεν θα βρουν τη δύναμη να κατονομάσουν τον θύτη τους ή να μιλήσουν ανοιχτά σε κάποιο κοντινό τους πρόσωπο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις πλατφόρμες που μπορούν να σας στηρίξουν δωρεάν νομικά και όχι μόνο αν θέλετε να καταγγείλετε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

1. Συνήγορος του Πολίτη

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» είναι ανεξάρτητη αρχή που έχει ως αποστολή τη διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημοσίων υπηρεσιών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ., για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επίσης ως αποστολή του την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.

2. Σελίδα e.l.p.i.z.w

3. Κέντρο Διοτίμα

Το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε το 1989 κατόπιν πρωτοβουλίας μιας ομάδας γυναικών, με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις. Κατά την πολυετή δράση του έχει σταθερά επιδιώξει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής. Το Κέντρο Διοτίμα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες με στόχο τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών. Σε όλα τα στάδια διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα και ο σεβασμός στην ατομική βούληση, τις επιλογές και το βίωμα της κάθε ωφελούμενης.

4. Σελίδα που διαχειρίζεται δικηγόρος ο οποίος αναλαμβάνει δωρεάν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης

5. Ομάδα για την καταγραφή περιστατικών έμφυλης βίας με γυναίκες δικηγόρους που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες του σε θύματα

6. Σελίδα στο Facebook με τίτλο «Καμία Ανοχή»

7.  Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

8.  Σελίδα Women Like You

9. Σελίδα Why I Didn’t Report

10. 15900 (Συμβουλευτικό κέντρο για θύματα κακοποίησης)

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -