Πυραμίδα 3.400 ετών βρέθηκε στο Καζακστάν

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια πυραμίδα στην περιοχή Καραγκάντα του Καζακστάν.

Η πυραμίδα βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα τον ποταμό Τάλντι στην περιοχή Σετ της Καραγκάντα, όπου έγιναν ανασκαφές από αρχαιολόγους του τοπικού Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια 4 ανασκαφικών περιόδων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πυραμίδα αποτελεί ένα μαυσωλείο για έναν ηγεμόνα του πολιτισμού Begazı Dandibay, ενός πολιτισμού της ύστερης εποχής του χαλκού που άκμασε κατά την τελευταία φάση της περιόδου Andronovo (2000-1150 π.Χ.).

Με βάση τις αναλύσεις 14 των ευρημάτων, ο Δρ Αϊρμπάρ Κασσεναλί ανέφερε ότι η δομή της πυραμίδας χρονολογείται μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα π.Χ.

Η δομή είναι ένα πυραμιδοειδές βαθμιδωτό μαυσωλείο, το οποίο κατασκευάστηκε σε μια περιοχή των στεπών της Sary Arka, όπου οι κοινότητες έθαβαν τους ηγεμόνες τους. Εκτός από τη λειτουργία ως μαυσωλείου, η πυραμίδα χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ιερός χώρος για θρησκευτικές τελετές.

«Κοιτάζοντας τις κομμένες πέτρες που βρέθηκαν στην πυραμίδα, το μέγεθος του μαυσωλείου και το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη δομή χτίστηκε την εποχή του χαλκού σε μια πολύ άνυδρη περιοχή όπως η στέπα είναι μια ένδειξη της υψηλής κατανόησης της τέχνης και των πλούσιων πνευματικών πεποιθήσεων που έχουν φτάσει οι κοινότητες Begazi Dandibay», είπε ο Δρ Αϊρμπάρ Κασσεναλί.

Οι ανασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν επίσης έναν πρωτοποριακό οικισμό, που ανήκε επίσης σε μια κοινότητα Begazı Dandibay. «Ο οικισμός αυτός, ο οποίος εκτείνεται σε μια έκταση 15 εκταρίων, υπήρχε χρονολογικά στην ίδια ιστορική περίοδο με την πρώιμη μυκηναϊκή περίοδο στην ηπειρωτική Ελλάδα και την προχωρημένη περίοδο του Μέσου Βασιλείου στην Αίγυπτο. Ο οικισμός διαθέτει μια σειρά από τείχη, ένα σχεδιασμένο δίκτυο δρόμων και συστήματα συλλογής νερού», πρόσθεσε ο Δρ Αϊρμπάρ Κασσεναλί.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -