Τιτανικός: Σε δημοπρασία το μενού από το δείπνο των επιβατών της πρώτης θέσης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχεδόν 111 χρόνια μετά τη βύθιση του Τιτανικού εκατοντάδες αντικείμενα που διασώθηκαν σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην ιστορία της ανθρωπότητας, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Ανάμεσα στα αντικείμενα από τον Τιτανικό είναι και ένα μενού – το μοναδικό που πιθανότατα να έχει διασωθεί – από το δείπνο των επιβατών της πρώτης θέσης, από τις 11 Απριλίου 1912, το οποίο αναμένεται να πωληθεί για 50.000-70.000 λίρες. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως στρείδια, αρνί και πάπια ενώ έχει εμφανή τα σημάδια του ναυαγίου.Άλλα αντικείμενα στη δημοπρασία είναι μια κουβέρτα από το κατάστρωμα, η οποία εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 70.000 έως 100.000 λίρες. Η κουβέρτα είναι από την πρώτη θέση της White Star Line, και πιστεύεται ότι έφτασε με έναν επιζώντα του Τιτανικού στη Νέα Υόρκη με το πλοίο διάσωσης Carpathia.

Σε δημοπρασία διατίθεται επίσης ένα ρολόι τσέπης του επιβάτη της δεύτερης θέσης Σινάι Κάντορ, ο οποίος ανασύρθηκε από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της επταήμερης επιχείρησης ανέλκυσης των θυμάτων του ναυαγίου. Επιβιβάστηκε στο πλοίο από το Σαουθάμπτον μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, η οποία επέζησε από το ναυάγιο επιβιβαζόμενη σε μία σωσίβια λέμβο. Η αξία του υπολογίζεται ότι μπορεί να κυμανθεί από 50.000 έως 80.000 λίρες.Ένα άλλο αντικείμενο προς πώληση είναι μια ξεθωριασμένη αφίσα, όπου αναγράφονταν τα τιμολόγια της τρίτης θέσης για το μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού.

Η White Star Line φέρεται να κατέστρεψε όσες περισσότερες από αυτές τις αφίσες μπορούσε μετά τη βύθιση του πλοίου και πιστεύεται ότι ελάχιστες έχουν διασωθεί. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -