ΒΙΒΛΙΑ

“Παιδιά από Αστέρια” με προβλήματα όρασης έγραψαν ένα υπέροχο βιβλίο

Το παιδικό βιβλίο «Παιδιά από Αστέρια» είναι ένα υπέροχο βιβλίο για την αποδοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις στον εαυτό σου. . .

Την ιδέα εμπνεύστηκε η συγγραφέας Λιλή Γαλάτη, η οποία και καθοδήγησε μαθητές Ειδικών Σχολείων να γράψουν μια ιστορία με θέμα τα όνειρα και τους στόχους τους, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.

Τα ειδικά σχολεία που συμμετείχαν στην ενέργεια είναι το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας και το Προνηπιακό τμήμα ΚΕΑΤ.

Η Νατάσσα Μποφίλιου εκτός από σπουδαία καλλιτέχνης, είναι και ένας άνθρωπος με κοινωνικές ανησυχίες και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τον διπλανό της. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόκληση των παιδιών να ερμηνεύσει τα τραγούδια που θα συνοδεύσουν το βιβλίο.

"Παιδιά από Αστέρια" με προβλήματα όρασης έγραψαν ένα υπέροχο βιβλίο

Την αφήγηση της ιστορίας κάνουν οι εξίσου ταλαντούχοι Γιάννης Μποσταντζόγλου και Χρήστος Μπαλτάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα παιδιά από μικρή ηλικία ξεκινούν να κάνουν όνειρα. «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω…» Ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να κάνουν, για όλα όσα θέλουν να πετύχουν αύριο στη ζωή τους και είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν στον εαυτό τους. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε το όνειρό μας γιατί… «Τίποτα δεν συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε».

Στίχοι, ιδέα, συγγραφική επιμέλεια: Λιλή Γάτη
Εικονογράφηση: Μάρω Μίσσιου

CD-Audio book

Αφήγηση Παραμυθιού:
Γιάννης Μποσταντζόγλου
Χρήστος Μπαλτάς

Τραγούδι:
Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου
Στίχοι: Λιλή Γάτη
Μουσική: Αναστάσιος Σορώτος

Το βιβλίο “Παιδιά από Αστέρια” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντύποις, ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαρία Μίσσιου.

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close