Ρεκόρ Γκίνες: Ανέβασαν θεατρική παράσταση σε λιγότερο από 10 ώρες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σκωτσέζικη θεατρική εταιρεία κατέκτησε ξανά παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ανεβάζοντας ένα μιούζικαλ σε λιγότερο από 10 ώρες μετά την παραλαβή του σεναρίου.

Το Rubber Chicken Theatre στο Ντάνμπλεϊν κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη θεατρική παραγωγή, όταν ανέβασε παράσταση σε λιγότερο από 12 ώρες το 2019. Όμως το ρεκόρ καταρρίφθηκε μόλις λίγους μήνες αργότερα, όταν η ισπανική θεατρική ομάδα Grupo de teatro Albatros ανέβασε παράσταση σε 11 ώρες και 9 δευτερόλεπτα.

Οι κανόνες για παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες απαιτούσαν το χρονόμετρο να ξεκινά από τη στιγμή που οι συντελεστές του θεατρικού έργου άνοιξαν το μυστικό σενάριο, το οποίο ήταν για το μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας Return to the Forbidden Planet.

«Είχαμε μόλις 10 ώρες για να στήσουμε ολόκληρη την παράσταση, να απομνημονεύσουν οι ηθοποιοί τους ρόλους και τα τραγούδια, να μάθουν τις χορογραφίες, να βρεθούν κοστούμια και να οργανωθούν φωτισμοί, ήχος και σκηνικά» δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια, Πάμελα Μάκι στη Daily Record.

Ο κριτής των ρεκόρ Γκίνες Τζακ Μπρόκμπανκ ήταν σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και επιβεβαίωσε ότι η θεατρική εταιρεία κατέκτησε το ρεκόρ ανεβάζοντας το μιούζικαλ σε 9 ώρες, 59 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα του κουτιού με το σενάριο.

«Είμαστε χαρούμενοι που το πήραμε πίσω» είπε η Μάκι για το ρεκόρ. «Μεγαλύτερο, φωτεινότερο, πιο τολμηρό και πιο γρήγορο από ποτέ» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -