Σικάγο: 17χρονος δέχθηκε προσφορές για υποτροφίες ύψους 1 εκατ. δολαρίων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στα 17 του χρόνια, ο Στέφεν Τόμας από το Σικάγο καλείται να αποφασίσει ποιο κολέγιο θα επιλέξει.

Αυτό, ωστόσο, που κάνει τον νεαρό να διαφέρει είναι από άλλους συνομηλίκους του είναι αριθμός των κολεγίων που τον θέλουν και οι υποτροφίες που προσφέρουν. «Αυτές που ξέρω είναι τα Loyola, North Central, Northern Illinois, CIU, DePaul», είπε, όπως αναφέρει το nbc Chicago.

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που βρίσκονται στη λίστα του Τόμας, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια σε υποτροφίες από περισσότερα από 30 κολέγια.

Ο Τόμας έχει δουλέψει σκληρά και έχει επικεντρωθεί στο να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός τάξης. Ο 17χρονος είναι ένα από τα επτά αδέρφια σε μια μονογονεϊκή οικογένεια και λέει ότι ενώ αντιμετώπιζε αντιξοότητες από νεαρή ηλικία, δεν το χρησιμοποίησε ποτέ ως δικαιολογία.

Δίπλα του σε όλη την προσπάθεια είχε τη μητέρα του Έρικα, η οποία είναι εκπαιδευτικός. «Ανεξάρτητα από το τι σου προσφέρει η ζωή, απλώς γράψε τη δική σου ιστορία, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ιστορίες για τα μαύρα αγόρια μας, αλλά είναι δική μας ευθύνη να αλλάξουμε αυτή την αφήγηση», είπε.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -