ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Soumaya Ettouji: H ιστορία της life coach που ξεκίνησε από το μηδέν

Πολλοί περιγράφουν το 2020 ως τη χειρότερη χρονιά της ζωής τους. Αυτό δεν ισχύει για  τη Soumaya Ettouji της οποίας η ζωή άλλαξε ριζικά τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Soumaya μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 ζούσε και εργαζόταν στην Κένυα ως διευθύντρια μάρκετινγκ σε μια από τις πιο γνωστές αρχιτεκτονικές εταιρείες. Όλα όμως άλλαξαν όταν η εταιρεία πτώχευσε και η Soumaya έχασε τη δουλειά της. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε άνεργη, χωρίς να έχει να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού της αλλά και μη μπορώντας να προσφέρει στο παιδί της ό,τι είχε ανάγκη καθώς το μεγάλωνε μόνη της χωρίς σύζυγο αλλά και χωρίς καμία βοήθεια από την οικογένειά της.

Αποφάσισε να μετακομίσει στην Αγγλία μαζί με την κόρη της και καθώς δεν είχε βρει κάπου να μείνει αναζητούσε κατοικία μέσω των social media. Πριν έρθει στην Αγγλία, έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα και στο Μαρόκο κοντά στην οικογένειά της. Όταν συνέβη το πρώτο lockdown στην Αγγλία, η Soumaya δεν είχε βρει δουλειά και η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ κακή, γεγονός που την οδήγησε στο ποτό και στο κάπνισμα.
Soumaya
«Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν είχα καλή σχέση με την οικογένειά μου, είχα χάσει μια πολύ καλή δουλειά και βρισκόμουν σε ένα αδιέξοδο. Μετά ήρθε το πρώτο lockdown και τα πράγματα χειροτέρεψαν. Στο παρελθόν, όταν ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μπορούσα να ταξιδέψω ή να βγω για ένα ποτό αλλά τώρα με αυτή την κατάσταση δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτσι, στράφηκα στο ποτό και το τσιγάρο», εξηγεί η Soumaya.

Τελικά, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί και δεν ήθελε η κόρη της να την βλέπει έτσι. Αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της και να εξελιχθεί. Ξεκίνησε μάλιστα κάνοντας δίαιτα και προσέχοντας περισσότερο την υγεία και τον εαυτό της. Όταν μάλιστα έμαθε πως έχει περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει από κορωνοϊό λόγω του καπνίσματος, αποφάσισε να το κόψει αμέσως.

«Ο πανικός που είχε προκληθεί λόγω του κορωνοϊού με έκανε να συνειδητοποιήσω ποια πραγματικά είμαι. Και αυτή που έλεγα πως ήμουν μέχρι στιγμής δεν αντιπροσώπευε σε καμία περίπτωση τον πραγματικό μου εαυτό. Είχα παραμελήσει εντελώς τον εαυτό μου, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μου υγεία. Ξεκίνησα να προσεύχομαι και να διαλογίζομαι ξανά και πραγματικά άλλαξε όλη η κοσμοθεωρία μου», εξηγεί.
Soumaya
Αφού βρήκε τον εαυτό της, η Soumaya ξεκίνησε να συμβουλεύει τους φίλους της για τη ζωή και να τους καθοδηγεί όσο πιο σωστά μπορούσε. Σιγά σιγά οι φίλοι της άρχισαν να την προτείνουν και σε άλλους που είχαν προβλήματα και καθώς έβλεπε πως γινόταν όλο και πιο γνωστή, αποφάσισε να αποκτήσει και πιστοποίηση ως life coach (σύμβουλος ζωής) και ίδρυσε και τη δική της online εταιρεία, την Soulty Sister.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο μακριά έχω φτάσει. Νιώθω άλλος άνθρωπος και είμαι ευγνώμων για όσα πέρασα γιατί με βοήθησαν να εξελιχθώ σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Ανυπομονώ για το μέλλον», λέει η Soumaya.

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button