Σταφύλι, γλυκό του κουταλιού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Σταφύλι, γλυκό του κουταλιού: Μπορεί να αποθηκευτεί σε αποστειρωμένα βάζα, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πάντα μια νόστιμη σπιτική απόλαυση.

Από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

Συστατικά
1 κιλό σταφύλι χωρίς κουκούτσι
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
Φύλλα λεμονιού ή αρμπαρόριζα
Αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες
Αφαιρέστε τα σταφύλια από το στέλεχος και πλύνετε / καθαρίστε και στεγνώστε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα σταφύλια, τη ζάχαρη και τον χυμό που βγήκε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει το σιρόπι. Μην σκεπάζετε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Σταματάμε τον βρασμό και τα αφήνουμε να σταθούν για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα το ξαναβάζουμε στη φωτιά για το τελικό δέσιμο. Προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Τα σταφύλια πρέπει να είναι σφιχτά χωρίς στίγματα ή αποχρωματισμούς.

Σταφύλι, γλυκό του κουταλιού

Απολαύστε το!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -