Στη “μάχη” κατά του κορονοϊού η δυνατή όσφρηση των σκύλων

Δείτε επίσης

Η ικανότητα των σκύλων να μυρίζουν σημάδια της ασθένειας παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από ιδιοκτήτες που υποστηρίζουν πως τα κατοικίδιά τους εντόπισαν τον καρκίνο τους.

Παρόλο που οι επιστήμονες ήταν στην αρχή επιφυλακτικοί, όπως αναφέρει το newmoney.gr, ερεύνησαν τους ισχυρισμούς και διαπίστωσαν πως οι ασθένειες συνοδεύονταν όντως από συγκεκριμένες μυρωδιές, απαρατήρητες σε εμάς αλλά προφανείς στην όσφρηση των σκύλων.

Έκτοτε, έρευνες απέδειξαν πως οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν για να ξεχωρίζουν την μυρωδιά από διάφορες άλλες ασθένειες, ανάμεσά τους η ελονοσία, το Πάρκινσον και οι βακτηριδιακές μολύνσεις.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Για την βρετανική οργάνωση «Σκυλιά Ιατρικής Ανίχνευσης» και μια ομάδα συνεργαζόμενων επιστημόνων, η απάντηση δεν βρίσκεται στα μικροβιολογικά εργαστήρια, αλλά στα κέντρα εκπαίδευσης σκύλων.

Σύμφωνα με το Euronews, τα σκυλιά, που διαθέτουν ευαίσθητη όσφρηση και, όπως έχει αποδειχθεί μπορούν να εντοπίσουν φορείς ασθενειών όπως η ελονοσία, ίσως να αποτελέσουν το “έξυπνο όπλο” της ανθρωπότητας στη μάχη κατά της πανδημίας. «Πιστεύουμε ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν τη νόσο και έτσι θα καταφέρουμε να ελέγχουμε χιλιάδες άτομα πολύ γρήγορα ώστε να ξέρουμε ποιος πρέπει να κάνει το τεστ και να απομονωθεί. Έχουμε αποδείξεις ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν βακτήρια και άλλες ασθένειες. Πιστεύουμε ότι το πλάνο αυτό θα κάνει τη διαφορά και θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού», αναφέρει η Κλερ Γκεστ, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Σκυλιά Ιατρικής Ανίχνευσης».

«Όταν τα σκυλιά μάθουν να εντοπίζουν την οσμή, όταν ξεκινήσει ο έλεγχος, τα σκυλιά θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλέιας και δεν θα έρχονται απευθείας σε επαφή με τους ανθρώπους», καταλήγει. Το πρότζεκτ βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Οι επιστήμονες ωστόσο φιλοδοξούν ότι, μετά από ένα σύντομο διάστημα εκπαίδευσης έξι εβδομάδων, τα σκυλιά θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν σε αεροδρόμια και άλλες ευαίσθητες πύλες εισόδου και να αποτρέψουν με τη «δυνατή μύτη τους» την εξαπλωση της πανδημίας.

Η οργάνωση «Σκυλιά Ιατρικής Ανίχνευσης» έχει στο παρελθόν εκπαιδεύσει με επιτυχία σκυλιά ώστε να μπορούν αν ανιχνεύσουν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και το Πάρκινσον, απλά και μόνο μυρίζοντας τον ασθενή.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -