Στις 30 Νοεμβρίου η Γλυφάδα φοράει τα γιορτινά της

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στον καιρό της ενεργειακής κρίσης η Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας στολίζει την πόλη γιορτινά με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας παράλληλα 30% εξοικονόμηση ενέργειας!

«Μια μικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία εξοικονόμησης ενέργειας» διηγείται ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο» αναφέρει, «στολίζαμε κι ανάβαμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, πολύ νωρίτερα από τα Χριστούγεννα. Για να μπούμε νωρίς στο πνεύμα των εορτών και να τονώσουμε την εμπορική κίνηση, αλλά και την γιορτινή διάθεση όλων. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της εποχής, που απαιτεί πολιτική με σύνεση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Και φέτος, δηλαδή, η Γλυφάδα μας θα φορέσει τα γιορτινά της: Με χριστουγεννιάτικο στολισμό σε κάθε γειτονιά και λαμπερό φωτισμό – με λαμπάκια LED – από άκρη σε άκρη της πόλης μας. Με μια μόνο διαφορά: Ο εορταστικός φωτισμός, αντί για τα μέσα Νοεμβρίου που το κάνουμε συνήθως, θα ανάψει στα τέλη του μήνα.

Αντί στις 15 του μηνός, τα φώτα τα γιορτινά θα ανοίξουν στις 30 Νοεμβρίου. Και σε κάποια σημεία, όταν όλη η πόλη κοιμάται, μετά τις 02:00 δηλαδή, θα κλείνουν και θα ανοίγουν πάλι μόλις βραδιάσει την επομένη. Πετυχαίνουμε, έτσι, περίπου 30% εξοικονόμηση ενέργειας συνολικά. Τα συνεργεία μας ήδη εδώ και εβδομάδες τοποθετούν λαμπάκια και προετοιμάζουν τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης.Η Γλυφάδα μας θα φορέσει και φέτος τα καλά της, θα βάλει τα χριστουγεννιάτικά της και με μία μικρή χρονική προσαρμογή (ανάβοντας δηλαδή το φωτισμό 15 μέρες λιγότερο), θα προσφέρει σε όλους μας τη ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα που τόσο έχουμε ανάγκη. Και φυσικά θα έχουμε πλήθος εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την καθιερωμένη πια «Κόκκινη Νύχτα», για να προσφέρουμε χαρά σε όλους και να ανεβάσουμε την κίνηση στους εμπορικούς μας δρόμους».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -