ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Στο Τόκιο ξεπρόβαλλε ένα αιωρούμενο πρόσωπο πάνω από ένα πάρκο

Καθώς οι πολίτες έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους στο πάρκο Γιογιόγκι του Τόκιο ένα τεράστιο πρόσωπο ξεπρόβαλλε πάνω από το αστικό τοπίο ξαφνικά.

Δεν επρόκειτο για σκηνικό ταινίας τρόμου με πρωταγωνίστρια μια «ασώματο κεφαλή», αλλά για την παρουσίαση ενός φουσκωτού έργου από την ομάδα σύγχρονης τέχνης Μé, με πρωτοβουλία της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Το καλλιτεχνικό πρότζεκτ ονομάζεται Μασαγιούμε (Masayume) και βρισκόταν υπό άκρα μυστικότητα στα «σκαριά» από το 2019. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το αερόστατο που δημιουργήθηκε με τα ακριβή χαρακτηριστικά μιας γυναίκας, λειτουργεί ως παρατηρήτρια και αυτόπτης μάρτυρας της πανδημίας κορωνοϊού.

«Το πρόσωπο αυτό θα μας παρακολουθεί από ψηλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σα να θέλει να μας υπενθυμίζει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας στην παρούσα συγκυρία» αναφέρουν οι εμπνευστές του καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

Προτού, όμως, συνηθίσουν το επίμονο βλέμμα του πάνω τους, το αιωρούμενο πρόσωπο είχε εξαφανιστεί πάνω από τον πράσινο ορίζοντα του Γιογιόγκι – μιας πηγής δροσιάς, στην καρδιά του Τόκιο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button