ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΒΑΚ: Όμορφη πόλη σε αργή κίνηση,  για γρήγορους ρυθμούς και υγιές μέλλον!

Πραγματοποιήθηκε, την 3η Ιουνίου 2020, η δεύτερη δημόσια διαβούλευση για το ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Δεδομένων των συνθηκών (πανδημία Cοvid -19), η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Αναλύθηκε η υφιστάμενη  κατάσταση κινητικότητας  στον Δήμο και στο πλαίσιο του στρατηγικού, αυτού, σχεδίου (ΣΒΑΚ) παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις με ορίζοντα πενταετίας, δεκαετίας και εικοσαετίας.

Σκοπός μας είναι η επίτευξη καλύτερης προσβασιμότητας- με έμφαση στα άτομα με κάποια αναπηρία-, η  βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η συχνότερη χρήση δημοσίων Μέσων Μεταφοράς, η μείωση της ρύπανσης και ηχορύπανσης,  η εν γένει βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και η συμβολή όλων των προαναφερόμενων στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Πρέπει να καταστεί ο Δήμος ελκυστικός τόπος για διαμονή, εργασία, αναψυχή .

ΟΡΑΜΑ του Δήμου είναι η «Όμορφη πόλη σε αργή κίνηση,  για γρήγορους ρυθμούς και υγιές μέλλον!».

Ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος στην ομιλία του έκανε αναφορά στην σημασία κατάρτισης και ολοκλήρωσης της μελέτης ΣΒΑΚ και στα όσα έγιναν και θα γίνουν με ισχυρή πολιτική βούληση, προκειμένου  να επιτευχθούν  οι στόχοι και το ΟΡΑΜΑ να γίνει πραγματικότητα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στη διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, τον  ΟΑΣΑ, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., τον ΑΣΔΑ, το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο  Αθήνας, στελέχη της  τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ.ά

Στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ : svak.agiavarvara.gr  θα αναρτηθεί σχετικό με τη διαβούλευση υλικό.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button