Σύνδρομο Poland: Ο Έκτορας Χατζηπαναγής πραγματοποιεί την πρώτη επέμβαση στην Ελλάδα!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας πλαστική χειρουργική επέμβαση σε άνδρα ασθενή  με σύνδρομο Poland, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά για αυτόν φτιαγμένο τρισδιάστατο εμφύτευμα!!!

Η επέμβαση, την οποία πραγματοποίησε ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής (MD, PD, PhD, Πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας) και η τετραμελής του ομάδα, έγινε στη Βιοκλινική Αθηνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, και διήρκεσε 2 ώρες, ενώ ο ασθενής ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής μαζί με τη χειρουργική του ομάδα στη Βιοκλινική Αθηνών

Η χρήση αυτής της τεχνολογίας στην Ελλάδα έγινε δυνατή μέσα από τη συνεργασία του Δρ. Χατζηπαναγή  με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τουλούζης (Γαλλία) και την  Anatomik Modeling, μια γαλλική εταιρεία που σχεδιάζει τα εμφυτεύματα μέσω τεχνολογίας σχεδιασμού με υπολογιστή (CAD) και 3D εκτύπωσης.

σύνδρομο Poland
Εφαρμογή του δοκιμαστικού εμφυτεύματος στο θώρακα του ασθενούς πριν από την επέμβαση


Πως χαρακτηρίζεται το σύνδρομο Poland

Το σύνδρομο Poland χαρακτηρίζεται από την πλήρη ή μερική απουσία του μείζων θωρακικού μυός, και μπορεί να συσχετιστεί με μια δυσπλασία του ομόπλευρου χεριού. Οι περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους στο ανατομικό επίπεδο, το ελάττωμα παίρνει συχνά τη μορφή ενός βαθουλώματος κάτω από την κλείδα, και σε γυναίκες εκδηλώνεται συχνά ως ασυμμετρία των μαστών.

σύνδρομο Poland
Αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα από παρόμοια επέμβαση σε άνδρες ασθενείς του εξωτερικού


Ο Δρ. Χατζηπαναγής μας εξηγεί την ιδιαιτερότητα της χειρουργικής αισθητικής επέμβασης

Όπως εξηγεί ο Δρ. Χατζηπαναγής: “πρόκειται για μια οριστική εμφύτευση, αφού το εμφύτευμα αποτελείται από πολυμερισμένη σιλικόνη τελευταίας γενιάς, η οποία είναι πολύ ανθεκτική. Το εμφύτευμα παράγεται με βάση αξονικής τομογραφίας για να ταιριάζει απόλυτα στο θώρακα του ασθενούς, και γεμίζει ή αντικαθιστά τον κύριο μυ του θωρακικού τοιχώματος, επιτρέποντας έτσι στο θώρακα να είναι πιο συμμετρικός, ενώ στις γυναίκες βελτιώνει σημαντικά την ομοιομορφία του στήθους, επιτρέποντας και μια μελλοντική αυξητική μαστού με χρήση κανονικών ενθεμάτων σιλικόνης, εάν αυτό επιθυμεί η ασθενής. Η τομή για την εισαγωγή του εμφυτεύματος είναι τοποθετημένη στη μασχάλη, έτσι ώστε η ουλή που απομένει να είναι σχεδόν αόρατη. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και παρουσιάζει ελάχιστους κινδύνους, το οποίο την καθιστά μια ιδανική επιλογή για ασθενείς με σύνδρομο Poland, όπου το πρόβλημα στο θώρακα είναι κυρίως αισθητικό”.

Περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί στο εγγύς μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.perfect-blue.com και www.anatomikmodeling.com

Ο Δρ. Χατζηπαναγής μαζί με το διευθυντή της Βιοκλινικής Αθηνών κ. Βλάχο


Ο ΔΡ. Έκτορας Χατζηπαναγής (MD, PD, PhD),  είναι Πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Perfect-Blue 

 210 8958 612

Μαραθώνος 25, Βούλα

Πατριάρχου Ιωακείμ 15, Κολωνάκι

ΚΥΠΡΟΣ+35796444870

 

Δείτε ακόμη:

Δρ Έκτορας Χατζηπαναγής: Επανάσταση στην πλαστική χειρουργική!

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -