Συνταγή για τέλεια τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Αν θέλετε να φτιάξετε τα καλύτερα τυροπιτάκια, θα χρειαστείτε μια συνταγή για εύκολη ζύμη και μερικές συμβουλές – κόλπα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε!

Οι ζύμες για τυροπιτάκια με ζύμη κουρού παρασκευάζονται με μια πολύ σύντομη, απλή λίστα συστατικών: βούτυρο, αλεύρι, γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι, μπέικιν και νερό. Ναι, είναι τόσο εύκολο.

Επενδύουμε στο αλεύρι Μπίτας. Αυτό είναι! Αλλο αλεύρι!!

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα καλό αλεύρι για τις περισσότερες συνταγές ψησίματος και λειτουργεί καλά για τη ζύμη και τις πίτες.

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

10 γρ. κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

 

Για την γέμιση

200 γρ. φέτα τριμμένη

Για την επικάλυψη: σουσάμι ή τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, το κρασί και το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και η ζύμη να γίνει λεία. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση πατώντας την φέτα με ένα πιρούνι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στο πάγκο ανοίγοντάς την με τα δάκτυλα σε πάχος 1 εκ.

Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα μεγάλο ποτήρι, τοποθετούμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο κλείνοντας τις άκρες με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι αν θέλουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 30 λεπτά περίπου.

Πασπαλίζουμε τα ψημένα τυροπιτάκια με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.

Καλή Επιτυχία!

 

* Στο ΑΛΕΥΡΟΠΩΛΕΙΟ, ένα κατάστημα κοντά στην Βαρβάκειο Αγορά, εκεί που κτυπά η καρδιά της αγοράς στην Αθήνα, βρήκαμε πάνω από σαράντα κωδικούς αλεύρων, σουσάμι, μαγιά, προζύμι, αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλεύρι Ζέας, αλεύρι Σικάλεως, Αλεύρι Dinkel και ζυμαρικά από παραγωγούς που χρησιμοποιούν αποκλειστικά άλευρα από τους Μύλους Αχαΐας για την παρασκευή τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ


 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -