Τα Ηλύσια Πεδία θα μετατραπούν σε έναν τεράστιο χώρο για πικνίκ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους -και πολυτραγουδισμένους- δρόμους στον κόσμο και τώρα τα Ηλύσια Πεδία πρόκειται να υποδεχτούν τους ενθουσιασμένους επισκέπτες για μια εντελώς μοναδική εκδήλωση.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, η παρισινή λεωφόρος θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο χώρο πικνίκ, φιλοξενώντας 4.000 κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς και τουρίστες.

Σε κάθε συμμετέχοντα θα παραχωρηθεί δωρεάν ένα καλάθι πικνίκ

Η εκδήλωση, που επινοήθηκε από την επιτροπή των Ηλυσίων Πεδίων σε συνεργασία με την LG Electronics France, θα δώσει την ευκαιρία στους τυχερούς συμμετέχοντες να συγκεντρωθούν γύρω από ένα γιγαντιαίο, παραδοσιακό κόκκινο και λευκό καρό χαλί πικνίκ.

Σε κάθε συμμετέχοντα θα παραχωρηθεί δωρεάν ένα καλάθι πικνίκ, το οποίο θα γεμίσει ασφυκτικά από διάφορους εστιάτορες από τα εστιατόρια της εμβληματικής λεωφόρου.

Υπάρχει όμως μια μικρή παγίδα – τα εισιτήρια για την εκδήλωση θα δοθούν μέσω συστήματος ψηφοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να ζήσουν την εμπειρία του μεγάλου πικνίκ.

Δείτε πώς θα λειτουργήσει το γιγαντιαίο πικνίκ στα Ηλύσια Πεδία

Διατρέχοντας από την Αψίδα του Θριάμβου έως τη διασταύρωση της Λεωφόρου George V στο άλλο άκρο των Ηλυσίων Πεδίων, ο χώρος του πικνίκ χωρίς αυτοκίνητα θα είναι αγνώριστος σε σύγκριση με τη συνήθη μορφή του πολυσύχναστου, γεμάτου κίνηση δρόμου.

Ο δρόμος θα μεταμορφωθεί σε εννέα ξεχωριστές ζώνες, όλες με διαφορετικές γαλλικές λιχουδιές και ζωηρά υπαίθρια παιχνίδια.

Το χαλί του πικνίκ με τα τζίνγκαμ τετράγωνα μήκους 216 μέτρων, που θα τοποθετηθεί από την οδό Arsène Houssaye έως τη λεωφόρο George V, θα είναι πιθανότατα ένα αξιοθέατο θέαμα. Κάθε μεμονωμένο τετράγωνο στην τεράστια ερυθρόλευκη κουβέρτα θα φιλοξενεί έως και έξι άτομα.

Και βραβείο Γκίνες;

Οι διοργανωτές αποκαλούν τους επισκέπτες «τυχερούς καλοφαγάδες».

Οι επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να κερδίσουν μια θέση μέσω της ψηφοφορίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν μία από τις δύο συνεδριάσεις – είτε στις 12.00 είτε στις 14.00.

Είναι πιθανό το πικνίκ να αναγνωριστεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, δεδομένου ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε μια έκταση 4.212 τετραγωνικών μέτρων – γεγονός που το καθιστά ενδεχομένως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Δείτε πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα πικνίκ στα Ηλύσια Πεδία

Το πικνίκ είναι μια σπάνια ευκαιρία να δείτε τη λεωφόρο μεταμορφωμένη. Στο παρελθόν, ο δρόμος έχει φιλοξενήσει προσωρινά έναν τεράστιο κινηματογράφο, αλλά αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με βάση το φαγητό.

Με μόλις 4.000 προσφερόμενα εισιτήρια, ωστόσο, πολλοί ενθουσιώδεις καλοφαγάδες θα χάσουν δυστυχώς την ευκαιρία.

Οι πιθανοί συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δημαρχείου του Παρισιού εδώ.

Η εγγραφή είναι ανοιχτή για όλους, αλλά οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.

Μέχρι έξι άτομα από την ίδια οικογένεια ή ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την ευκαιρία να κάνουν πικνίκ μαζί. Όλες οι συμμετοχές θα μπουν σε κλήρωση και οι τυχεροί που θα κερδίσουν μια θέση στην παριζιάνικη κουβέρτα του πικνίκ θα ενημερωθούν τον Μάιο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -