Τα παιδιά στην Αγία Βαρβάρα χάρηκαν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Βιβλιοθήκη «Ν. Χαχλάκης» του Δήμου Αγίας
Βαρβάρας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019,
με θέμα «Για φαντάσου…».

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και ΔημιουργικότηταςΑπό 2 Σεπτεμβρίου έως και 6 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά «ταξίδεψαν» στο φεγγάρι,
μέσα από παραμύθια, παραδόσεις και τραγούδια, εκφράστηκαν εικαστικά
βρίσκοντας το δικό τους δρόμο μέσα στο Καλοκαίρι, «μεταμορφώθηκαν» σε
μαθητευόμενους μάγους, μεταφέρθηκαν νοερά με τα δικά τους μέσα μεταφοράς σε
φανταστικούς κόσμους και ολοκλήρωσαν τις δράσεις με ένα ταξίδι στον ουρανό και
στ’ αστέρια γνωρίζοντας τους αστερισμούς και τους μύθους τους.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Διοργανώθηκαν, 5 βιωματικές δράσεις, για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών και καταγράφηκαν 65 συμμετοχές παιδιών σ’ όλα τα εργαστήρια. Τις δράσεις πραγματοποίησαν: Κακόνι Μαρία, εικαστικός, Κόλλια Δώρα, βιβλιοθηκονόμος και Τσουκνάκης Τάσος, μαθηματικός.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν μέσα από την συμμετοχή τους στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για μια ακόμα χρονιά.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μικρούς πρωταγωνιστές των δράσεων, που γέμισαν το χώρο της Βιβλιοθήκης με ζωντάνια, αισιοδοξία και χαμόγελα.

Για φαντάσου…

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!

Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς! Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά!

Tο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη είναι ένας ενεργός πολιτιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός, ο οποίος οργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σκοπός του είναι η προαγωγή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών Γραμμάτων και της Ιστορικής και Ναυτικής Έρευνας, καθώς και η λειτουργία Βιβλιοθήκης με την επωνυμία «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ».

Αυτό το καλοκαίρι, εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ταξιδεύουν απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδος, μέσω της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας ξεκινά την 1η Ιουλίου και μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια με θέμα: «Για φαντάσου…» Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!

Η ομάδα δημιουργών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, Πανεπιστημιακούς, Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγους, Εμψυχωτές, Θεατρολόγους, Ηθοποιούς, Περιβαλλοντολόγους, Φυσικούς, Αστροφυσικούς, Συγγραφείς, Συνθέτες και Παιδαγωγούς και προτείνει μια σειρά δράσεων και εκπαιδευτικών διαδρομών με πυξίδα…. τη φαντασία!

Λογοτεχνικά εργαστήρια, αυτοσχεδιασμοί, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικά εργαστήρια, τραγούδια και δοκιμές σύνθεσης, βιωματικές ασκήσεις, μαθηματικές πράξεις, ταξίδια στα μυστικά του νου θα χαρίσουν σε όλα τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας να πλάθουν ιστορίες και εικόνες, να κάνουν ταξίδια τολμηρά, να ενώνουν διαφορετικά στοιχεία και να εξάγουν ομοιότητες, να αμφισβητούν σε μια αναζήτηση απαντήσεων, να κατανοούν την πραγματικότητα και να οραματίζονται το αύριο καλλιεργώντας τη φαντασία τους στον φανταστικό κόσμο της βιβλιοθήκης.

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ανήκει στην ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη, Σοφία Λεβαντή.

Η διοργάνωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας χρηματοδοτείται για ακόμη μια χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.[/box]

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -