ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέσσερις παραλίες στη Σύρο που είναι προσβάσιμες για ΑμεΑ

Η Σύρος να είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της χώρας μας, που απαριθμεί τέσσερις παραλίες φιλικές και προσβάσιμες για ΑμεΑ! 

Στις παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών τοποθετήθηκαν και εγκαταστάθηκαν συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, διάδρομοι πρόσβασης από τους χώρους στάθμευσης, ξύλινο αποδυτήριο και ομπρέλες για χρήση από ΑμεΑ.

Στις παραλίες Βάρης και Βούλγαρη ήδη εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιείται ανάλογος εξοπλισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των Α.μ.Ε.Α. στη θάλασσα.

Οι τέσσερις αυτές παραλίες στη Σύρο αποτελούν πλέον ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς.

Στο πλαίσιο του προσβάσιμου τουρισμού και του γενικότερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κουταβά, της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Αγγελική Πρίντεζη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας κας Τέτας Πρίντεζη, στις παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών, όπου τοποθετήθηκαν και εγκαταστάθηκαν συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, διάδρομοι πρόσβασης από τους χώρους στάθμευσης, ξύλινο αποδυτήριο και ομπρέλες για χρήση από ΑμεΑ.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού της παραλίας του Γαλησσά και των Αγκαθωπών», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της, με συνολικό κόστος προμήθειας 89.822,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μαζί με τις παραλίες Βάρης και Βούλγαρη, όπου, ήδη από την προηγούμενη χρονιά, χρησιμοποιείται ανάλογος εξοπλισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των Α.μ.Ε.Α. στη θάλασσα, οι παραλίες Αγκαθωπών και Γαλησσά αποτελούν πλέον ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς, με αποτέλεσμα η Σύρος να είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της χώρας μας, που απαριθμεί τέσσερις (4) παραλίες φιλικές και προσβάσιμες για ΑμεΑ.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button