ΖΩΑ

Θεσσαλονίκη: Δελφίνια βγαίνουν βόλτα στον κόλπο του Θερμαϊκού

Γύρω στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου, τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, κοντά στην παραλία Θεσσαλονίκης, δέχθηκαν δύο -όχι και τόσο σπάνιους πλέον- επισκέπτες. Ο λόγος για δυο ζευγάρια μεγαλόσωμα δελφίνια, τα οποία συναγωνίζονταν ποιο θα περάσει πρώτο τον Λευκό Πύργο και θα φτάσει στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Ο Γιάννης Χρυσόπουλος, προπονητής κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, που είδε από κοντά το υπέροχο αυτό θέαμα, ανάφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «είναι τέσσερα δελφίνια, όπως και σήμερα συνήθως τα βλέπουμε να κολυμπάνε ανά ζευγάρια. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η παρουσία δελφινιών στον Θερμαϊκό, σχεδόν κάθε ημέρα μας κρατούν συντροφιά στις προπονήσεις μας».δελφίνια θερμαικός«Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι παρουσία τους, φέρνει σε αμηχανία τους αθλητές», σημείωσε ο κ. Χρυσόπουλος και εξήγησε πως «τα δελφίνια πλησιάζουν πολύ κοντά τους κωπηλάτες, καθώς δεν υπάρχουν μηχανές για να τα φοβίσουν και έτσι κολυμπάνε δίπλα στα κωπηλατικά σκάφη που κινούνται αθόρυβα».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button