Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων άνοιξε ξανά στο Παγκράτι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σε νέο χώρο, στο Παγκράτι, άνοιξε ξανά το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων «Ανέστιος». 

Πλέον, από τις 17 Μαρτίου το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων λειτουργεί στην πλατεία Μεσολογγίου, στην οδό Αστυδάμαντος 11.

«Ακριβώς τέσσερα χρόνια από εκείνο το Σάββατο ήταν η ημέρα του πρώτου bazaar στην αποθήκη- το γιαπί της οδού Πειραιώς 132. Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, μόνο με κουράγιο συνεχίσαμε. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε με τον μόνο τρόπο που επιλέξαμε να μείνουμε ανοιχτοί», έγραψε στο Facebook ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Λεωνίδας Κουρσούμης, την ημέρα που άνοιξε στον νέο χώρο το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια σε μια αποθήκη στην οδό Πειραιώς 132, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 120.000 βιβλία, από δωρεές ανθρώπων που θέλησαν να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ο Λεωνίδας Κουρσούμης στο παρελθόν εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά βρέθηκε χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι με την κρίση. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει, έβρισκε βιβλία σε κάδους και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι. Μαζί με δύο φίλους του, τον κ. Αλέξανδρο και τον κ. Αντώνη, που αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα, έστησαν ένα μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, που εκτός από βιβλία είχε και πολλά άλλα αντικείμενα. Η κίνησή τους είχε ανταπόκριση, με συνέπεια να εμπλουτιστεί η συλλογή των βιβλίων, καθώς πολλοί έσπευσαν να δωρίσουν κάποια που είχαν διαβάσει, ή να αγοράσουν άλλα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -