ΖΩΑ

Το πιο ακριβό κριάρι της Ιρλανδίας πωλήθηκε για 44.000 ευρώ

Ένα κριάρι επτά μηνών έγινε το πιο ακριβό κριάρι της Ιρλανδίας αφού πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 44.000 ευρώ.

Το κριάρι πωλήθηκε στην κομητεία Ουίκλοου από τον κτηνοτρόφο του County Donegal Richard Thompson σε κοινοπραξία αγροτών της Βόρειας Ιρλανδίας. Η τιμή ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης κριαριού των 38.000 ευρώ.

Ο κ. Τόμπσον είπε ότι η τιμή αυτή ήταν ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα». «Περίμενα καλά χρήματα, αλλά όχι τόσα πολλά», λέει. Ο αγρότης, ο οποίος ξεκίνησε το κοπάδι του με κριάρια Suffolk το 2015, είπε ότι γνώριζε ότι το κριάρι αυτό ήταν ξεχωριστό. Αλλά δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα έπιανε τιμή ρεκόρ.

«Ήταν αυτό που όλοι έψαχναν, αυτό που όλοι προσπαθούν να αναπαραγάγουν. Είχε διαφορετική γενιά αίματος, δεν αναπαράγεσαι στην ίδια γραμμή».

Τα κριάρια Suffolk είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο Ρόμπιν Μακλαρθ, διευθύνων σύμβουλος της Suffolk Sheep Society, λέει ότι ήταν μια «εξαιρετική πώληση».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button