ΕΡΓΑΣΙΑ

Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα για Κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος του καινοτόμου Προγράμματος Εξειδίκευσης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με τίτλο: “Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα“.

Το εν λόγω πρόγραμμα, είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με το ευρύ πεδίο της Κρυπτοοικονομίας και των Blockchain Τεχνολογιών. Το πρόγραμμα στηρίζει τους νέους επιστήμονες, καθόσον μεταξύ των Εισηγητών του είναι και τρεις (3) Υποψήφιοι Διδάκτορες:

  • Ο Νικόλαος Ζωάννος από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά
  • Ο Παναγιώτης Γεωργιτσέας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και
  • Ο Φώτης Κούβας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι μόνο η μεταφορά γνώσης, αλλά και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες, σε ένα πεδίο που αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως και θα μας απασχολήσει πολύ, τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημοσίευσε ένα πακέτο με προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις αγορές των κρυπτονομισμάτων (MiCa), αποδεικνύοντας έτσι την προδιάθεση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και την ψηφιακή μετάβαση των υπαρχόντων τεχνολογιών σε Blockchain.

Ο Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Προγράμματος, είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ. Νικόλαος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι στην  διάθεση των ενδιαφερομένων για τον 2ο κύκλο σπουδών που θα υλοποιηθεί στις αρχές του έτους 2021. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://e-learning.panteion.gr/node/5178


 

Το BestNews είχε αναδείξει και στο παρελθόν το έργο του Υποψήφιου Διδάκτορα κ. Ν. Ζωάννου, ο οποίος υπηρετεί και στην Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε περισσότερα:

Αστυνομικός δωρίζει μελέτη για ψηφιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Αστυνομικός δωρίζει μελέτη για προτυποποίηση-ψηφιοποίηση διαδικασιών ΕΛΛΑΣ

 


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button