Το «Sobrino de Botín» είναι το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Υπάρχει ένα μέρος στην Ισπανία όπου μπορούμε να απολαύσουμε παραδοσιακά πιάτα στην ίδια τοποθεσία που σερβίρει πελάτες εδώ και σχεδόν τριακόσια χρόνια: το Sobrino de Botín στη Μαδρίτη θεωρείται από το Guiness World Records ως το παλαιότερο ρεστοράν στον κόσμο.

Όχι μόνον εξυπηρετεί αδιαλείπτως από τον 18ο αιώνα, αλλά ο φούρνος του δεν έσβησε ούτε στιγμή στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου , αλλά και της πρόσφατης πανδημίας. Επιπλέον, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι ακόμη πιο παλιό: ανάγεται στο 1590. Σήμερα, καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους και η πρόσβαση είναι εφικτή από μια ξύλινη πόρτα. Το προσωπικό του ανέρχεται σε 70 άτομα και μπορεί να καθίσει σε τραπέζια μέχρι και 200 λάτρεις της καλής κουζίνας.Άνοιξε με την επωνυμία Casa Botín το 1725 από έναν Γάλλο σεφ ονόματι Jean Botin. Μιας και αυτός και η γυναίκα του δεν είχαν παιδιά, το ρεστοράν κληρονόμησε ένας από τους ανιψιούς του το 1753.

Τότε πήρε την επωνυμία Sobrino de Botín (Ανιψιός του Μποτίν), την οποία διατήρησε έως σήμερα. Άλλαξε χέρια ακόμη μια φορά, όταν το απέκτησε τον προηγούμενο αιώνα η οικογένεια González η οποία το λειτουργεί έως τις μέρες μας. Είναι γνωστό για το ότι σερβίρει γευστική κουζίνα της Καστίλης, ιδιαιτέρως το διάσημο παγκοσμίως ψητό χοιρινό του με πατάτες και jamón.

Με ιστορία τόσων χρόνων, στάθηκε μάρτυρας σε πάμπολλα ιστορικά γεγονότα και πολλοί διάσημοι διαβήκαν την πόρτα του. Ο Γκόγια δούλεψε στην κουζίνα του πριν γίνει ζωγράφος. Τον προηγούμενο αιώνα, ο Έρνεστ Χεμινγουέι το επισκεπτόταν συχνά και το αναφέρει και στο μυθιστόρημά του τού 1926 «Κι ο Ήλιος Ανατέλλει».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -