Τράπεζα Πειραιώς:Έκδοση για τη μελέτη του Αγροτικού τομέα στην Ελλάδα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο πλαίσιο του Επετειακού της Προγράμματος, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει εκδοτικές δράσεις. Οι εκδόσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, οι οποίες ενδυναμώνονται και καθοδηγούνται από τα διδάγματα της ιστορίας.

Η εν λόγω έκδοση θα είναι ο καρπός συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με επιστημονική ομάδα έγκριτων καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό τη μελέτη και παραγωγή έργου με τίτλο «Μελέτη Αγροτικού τομέα στην Ελλάδα: 200 Χρόνια Ιστορίας. Μελλοντικές Προκλήσεις – Προοπτικές».

Η Έκδοση θα περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες, οι οποίες θα πλαισιωθούν κι από φωτογραφίες. Η πρώτη ενότητα αποτελεί μια ιστορική αναδρομή, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου και της συμβολής του αγροτικού τομέα και των αγροτών στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδος.

Η δεύτερη ενότητα μεταβαίνει σε μια επιμέρους παρουσίαση των προϊόντων και κλάδων του αγροτικού τομέα, όπως τα Σιτηρά, το Βαμβάκι, η Ελαιοκομία, η Αιγοπροβατοτροφία, τα Οπωροκηπευτικά, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε δείκτες όπως η συμμετοχή στο ΑΕΠ, η απασχόληση και η διατροφική επάρκεια. Η έκδοση θα κλείνει με την τρίτη ενότητα «Με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και προοπτικές του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Το περιεχόμενο της έκδοσης, υπό την επίβλεψη του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, θα υποδειχθεί και θα σχολιασθεί από τους καθηγητές – ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Ιστορικό Υπεύθυνο Κέντρου Τεκμηρίωσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κωνσταντίνο Τσιμπούκα, Καθηγητή Γεωργικής Οικονομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ελευθέριο Νέλλα, Γεωπόνο – Γεωργοοικονομολόγο, ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκδοση θα αξιοποιηθεί εκθεσιακά το 2021 καθώς και σε εκπαιδευτικές δράσεις κατά τη διάρκεια 2021-2022. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει στα εγκαίνια της έκθεσης το 2021.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -