ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφή και Ψυχολογία

Από την Εύη Χατζηγιάννη

Η τροφή είναι αυτό που σκεφτόμαστε! Είμαστε παρόντες και σε επαφή με την τροφή μας. Την παρατηρούμε, την οσφριζόμαστε, τη γευόμαστε. Θέλουμε και οι πέντε αισθήσεις μας να είναι πλήρως ενεργοποιημένες αυτήν την ιερή ώρα.

Πριν ξεκινήσουμε αυτή την όμορφη διαδικασία, σκεφτόμαστε νοερά:

Το σώμα μου είναι δυνατό!

Γίνομαι η ιδανική εκδοχή του εαυτού μου!

Είμαι όμορφος/η!

Είμαι υγιής!

  • Έπειτα παίρνουμε 5-10 αναπνοές. Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό και οι βαθιές αναπνοές μας χαλαρώνουν. Οι πιο χαλαρωτικές αναπνοές είναι του τύπου 4-7-8, προέρχονται από τη γιόγκα και βραχυκυκλώνουν το στρες: Εισπνέω μετρώντας μέχρι το 4, κρατάω την αναπνοή μου μετρώντας μέχρι το 7 και εκπνέω μετρώντας μέχρι το 8.
  • Αφού έχουμε κάνει τις αναπνοές μας, θα καθίσουμε να φάμε ήρεμα φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα φαγητού. Για παράδειγμα βάζουμε ταυτόχρονα κάποιο είδος χαλαρωτικής μουσικής.
  • Θα βρούμε ένα ήσυχο σημείο, όσο είναι εφικτό στον καθένα και να έχουμε 15-20 λεπτά χρόνο ιδανικά για το μεσημεριανό μας.
  • Θα αφιερωθούμε στο φαγητό και μόνο. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια πραγματική στιγμή ιεροτελεστίας και αν αποφασίσουμε να την δούμε έτσι όπως είναι, τότε και η τροφή μας θα μας “δεί” αλλιώς!
  • Προσπαθούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και λέμε στον εαυτό μας “τώρα τρώω“…
  • Μασάμε την τροφή αργά. Όσο πιο αργά μπορούμε, μέχρι να γίνει χυλός και προσπαθούμε να αισθανθούμε όλες τις γεύσεις που αναδύονται.

Μόλις τελειώσουμε το φαγητό, επίσης κλείνουμε με τις παραπάνω θετικές φράσεις!

Συνέχεια του άρθρου στο: evixatzigianni.gr

 Από τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια Ρέικι Εύη Χατζηγιάννη

 

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button