ΓΕΥΣΗ

Βρέθηκε πασχαλινό σοκολατένιο αυγό από το 1924!

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι βρέθηκε πασχαλινό, σοκολατένιο, αυγό 97 ετών και πουλήθηκε σε μουσείο για 920 ευρώ.

Μπορεί ενόψει Πάσχα να κυκλοφορούν ήδη τα σοκολατένια αυγά, όμως, αυτό δημιουργήθηκε το 1924!

Το αυγό ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε την επίσκεψη σε ένα σπίτι στο Ντερμπισάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια πουλήθηκε στο μουσείο «Bygones», στην πόλη Τόρμπεϊ, στο Ντέβον της Αγγλίας.

Φυσικά έχει και ιστορική σημασία αυτή η ανακάλυψη, αν σκεφτούμε πως το σοκολατένιο αυγό επέζησε από την Παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1939-1945.Απ’ ότι φαίνεται πάντως αυτή η ιδιαίτερη σοκολάτα είχε γίνει δώρο σε ένα 2χρονο κοριτσάκι. Ωστόσο, επειδή υπήρχε και η κούκλα μαζί με τη σοκολάτα η τότε μικρή δεσποινίδα επέλεξε να μην το φάει για να μην το χαλάσει.

Αυτού του είδους τα σοκολατένια αυγά ήταν δημοφιλή στη δεκαετία του 1920. Το συγκεκριμένο φαίνεται πως παρασκευάστηκε από το εργοστάσιο σοκολάτας Pascall’s και προοριζόταν για σχετικά ευκατάστατες οικογένειες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button