Βρήκαν στέγη 9 οικογένειες πλημμυροπαθών στα Τρίκαλα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Tα κλειδιά για 9 σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας σε οικογένειες πλημμυροπαθών παρέδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την παραχώρηση οικιών. Μετά και την ομόφωνη απόφαση του Σώματος, η ΔΥΠΑ απάντησε θετικά για τις 9 οικίες και ακολούθησε η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε γραφειοκρατία και τεχνικό επίπεδα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να μείνουν στο σπίτι που έλαβαν, με τον Δήμο Τρικκαίων να μειώνει έμπρακτα για τις οικογένειες αυτές, τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας του Σεπτεμβρίου 2023.

Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων έχει εξασφαλίσει και τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια των πλημμυροπαθών. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος σε δήλωσή του, «σήμερα ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας για την οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων. Είναι μεγάλη μας χαρά, που 9 οικογένειες πλημμυροπαθών θα έχουν σπίτι να μείνουν. Δε σταματάμε, να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε για τους συμπολίτες μας, αφού κύριο μέλημά μας είναι το να στηρίζουμε, να είμαστε δίπλα, να λύνουμε προβλήματα».

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η διαδικασία υλοποιήθηκε με την πλήρη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων που από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ασχολήθηκε στον μέγιστο βαθμό με την αποκατάσταση των πληγέντων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -