ΖΩΑΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βρήκε «εγκλωβισμένη» πασχαλίτσα στο παντοπωλείο και της έσωσε την ζωή

Μια γυναίκα βρήκε τυχαία μια πασχαλίτσα πάνω σε ένα λαχανικό, στο παντοπωλείο της γειτονιάς της και αποφάσισε να της σώσει την ζωή.

«Ήμουν στο παντοπωλείο και είδα μια πασχαλίτσα πάνω σε ένα ματσάκι από βιολογικό κόλιανδρο και μετά παρατήρησα ότι κάτι φυλούσε. Λέω μέσα μου, “τι στην ευχή κάνει; κινείται γύρω γύρω”», είπε η γυναίκα.

Κατόπιν σχετικής αναζήτησης, ανακάλυψε ότι η πασχαλίτσα ήταν αναγκασμένη να φυλάει ένα παράσιτο σφήκας.

View this post on Instagram

A post shared by The Dodo (@thedodo)

«Ξέρω ότι είναι μέρος της φύσης, αλλά σε εκείνη τη φάση, βρισκόταν στο παντοπωλείο, οπότε και θα συνέβαινε και στα δυο», σημειώνει. «Σκέφτηκα, “ήταν γραφτό να βρεθώ εδώ, πρέπει να την επαναφέρω στη ζωή”. Πήγα σπίτι και λέω στον σύζυγό μου, σε παρακαλώ πάρε τα ψώνια, πρέπει να σώσω μια πασχαλίτσα», προσθέτει.

Με την χρήση μιας οδοντογλυφίδας, ξεκίνησε την προσπάθεια να τα διαχωρίσει. Με υπομονή και ξεκολλώντας ένα ένα τα πόδια, κατάφερε τελικά να απελευθερώσει την πασχαλίτσα. «Άρχισε να αρπάζει ολοένα και πιο σφιχτά την οδοντογλυφίδα και τελικά ξεκόλλησε», σημειώνει.

Ωστόσο τις τρεις πρώτες ημέρες σχεδόν δεν κουνιόταν, μόνο ελάχιστα για να φάει λίγο από το μύρτιλο δίπλα της. «Συγγενείς και φίλοι μου έστελναν καθημερινά μηνύματα να ρωτήσουν τι κάνει. Ευτυχώς δυνάμωνε μέρα με τη μέρα. Νομίζω ότι κατά κάποιον τρόπο ένιωθε ασφάλεια και αγάπη», εξηγεί.

Μετά τα μύρτιλα, άρχισε να τρώει μπανάνες και ύστερα σταφίδες, μέχρι που άνοιξε για πρώτη φορά δειλά τα φτερά της.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button