Υιοθέτησε ένα αδέσποτο – Σε ποια καταφύγια μπορείς να πας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι μια πράξη αγάπης και ευθύνης που μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ζώου και να προσφέρει αμέτρητη χαρά τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στο ζωάκι.

Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά καταφύγια και φιλοζωικές οργανώσεις που φροντίζουν αδέσποτα ζώα και προσφέρουν την ευκαιρία να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα καταφύγια όπου μπορείτε να βρείτε τον νέο σας φίλο.

1. Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης

Η Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης φροντίζει για την ευημερία των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Ηλιούπολης. Η οργάνωση διασώζει και περιθάλπει αδέσποτα ζώα, προσφέροντας τους την ευκαιρία να βρουν ένα νέο σπίτι.

Ιστοσελίδα: zeil.gr

2. Stray.gr

Το Stray.gr είναι μια εθελοντική οργάνωση που ασχολείται με τη διάσωση και την επανένταξη αδέσποτων ζώων στην Αττική. Η ομάδα παρέχει επίσης ιατρική περίθαλψη και προωθεί την υπεύθυνη υιοθεσία.

Ιστοσελίδα: stray.gr

3. Dog’s Voice

Η οργάνωση Dog’s Voice δραστηριοποιείται στην Αθήνα και φροντίζει αδέσποτα ζώα, προσφέροντας τους την ευκαιρία να βρουν ένα νέο σπίτι μέσω της υιοθεσίας. Παρέχουν επίσης προγράμματα ενημέρωσης για την υπεύθυνη κατοχή ζώων.

Ιστοσελίδα: dogsvoice.gr

4. Save a Greek Stray

Το Save a Greek Stray βρίσκεται στον Ωρωπό και αποτελεί ένα πρότυπο καταφύγιο ζώων. Το καταφύγιο διαθέτει ατομικούς χώρους στέγασης των ζώων, πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες στειρώσεις και εμβολιασμοί.

Ιστοσελίδα: saveagreekstray.org

5. Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας είναι αρμόδιο για την φροντίδα των ζώων της Αθήνας και μεριμνά για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι σκύλοι οδηγούνται αρχικά στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και καταγράφονται στην διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Στη συνέχεια φιλοξενούνται στον χώρο προσωρινής φύλαξης που διατηρεί ο Δήμος στον Βοτανικό ή σε σπίτια εθελοντών.

Ιστοσελίδα: animalscityofathens.gr

Συμβουλές για την Υιοθεσία ενός Αδέσποτου

  1. Επισκεφτείτε το καταφύγιο: Πηγαίνετε στο καταφύγιο και γνωρίστε τα ζώα από κοντά. Συζητήστε με τους υπεύθυνους για να μάθετε περισσότερα για το χαρακτήρα και τις ανάγκες κάθε ζώου.
  2. Σκεφτείτε την καθημερινότητα σας: Επιλέξτε ένα ζώο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά σας.
  3. Ετοιμαστείτε για δέσμευση: Η υιοθεσία ενός ζώου απαιτεί χρόνο, υπομονή και δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτή την ευθύνη.

Η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι μια υπέροχη πράξη που μπορεί να φέρει χαρά και αγάπη στη ζωή σας. Επισκεφτείτε τα καταφύγια, γνωρίστε τα ζώα και βρείτε τον νέο σας φίλο που περιμένει να σας γνωρίσει.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -