Ζευγάρι με δύο παιδιά υιοθετεί τέσσερα κορίτσια με ειδικές ανάγκες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Catherine, και ο σύζυγός της, έκαναν την πιο αγνή πράξη υιοθετώντας τέσσερα μοναδικά κορίτσια, εκ των οποίων τα τρία είναι με ειδικές ανάγκες.

Η Catherine, η οποία είναι δασκάλα και ο σύζυγός της, Travis, είναι παντρεμένοι για 19 χρόνια. Συναντηθήκαν μέσω κοινών φίλων και από τότε είναι καλύτεροι φίλοι. Απέκτησαν μαζί δύο βιολογικά παιδιά, τον Elliot, το 1994 και την Anastasia, το 2001.

Όμως η αγάπη τους για τα παιδιά δεν σταμάτησε εκεί και έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν άλλα 4 παιδιά, όλα κορίτσια, με τα τρία να αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες και την 22χρονη πλέον Isabella από την Αϊτή.

Η 13χρονη Francesca από την Ουκρανία υιοθετήθηκε όταν ήταν 3 ετών στην οικογένεια και πάσχει από σύνδρομο Apert. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν κρατούνται από τους γονείς τους. Στο ορφανοτροφείο, δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη ή επεμβάσεις που απαιτούνται για να σώσουν τη ζωή τους.

«Όταν ανακαλύψαμε για πρώτη φορά τη Francesca, γνωρίζαμε ότι είχε πολλές ιατρικές ανάγκες και για να σας πω την αλήθεια, φοβόμασταν πολύ να την υιοθετήσουμε. Ξέραμε ότι επρόκειτο να είναι η κόρη μας, αλλά δεν ξέραμε τι προκλήσεις θα αντιμετωπίζαμε», αναφέρει η μητέρα της.

«Αλλά όταν την είδαμε είπαμε: «Θα πάρουμε τα πράγματα μέρα με τη μέρα και θα την αγαπήσουμε για το ποια είναι. Και αυτό που είναι, είναι ένα καταπληκτικό άτομο!».

Η 14χρονη Catherine (πήρε το όνομά της από τη μαμά και γιαγιά της), πάσχει από κρανιοσυνοστέωση και υιοθετήθηκε όταν ήταν 11 μηνών από τη Γεωργία, και σύμφωνα με τη μητέρα της «κοιτούσε συνεχώς το ταβάνι και καθόλου εμένα», αλλά αναφέρει πως αργότερα κατάλαβε ότι όλη η εμπειρία ήταν πολύ «έντονη» για εκείνην, καθώς δεν είχε ξανανιώσει τέτοια «θαλπωρή».

Η μικρότερη αδελφή είναι η 12χρονη Victoria, η οποία πάσχει από αρθρογρύπωση, μια ασθένεια κατά την οποία δεν μπορείς να λυγίσεις τα γόνατά σου, σκολίωση, αυτισμό και εθισμό στο ποτό από βρέφος. Σύμφωνα με τη μητέρα της είχε τη «χειρότερη» εμπειρία στο ορφανοτροφείο, με καψίματα και πληγές στο σώμα της. Η μικρή λέει χαρακτηριστικά πως αν άλλαζε οποιοδήποτε πράγμα στον κόσμο, αυτό θα ήταν «οι κακοί άνθρωποι».

Τα δύο βιολογικά παιδιά του ζευγαριού αναφέρουν πως «αγαπούν άνευ ορίων τα κορίτσια και δεν καταλαβαίνουν τις ιδιαιτερότητές τους», και μαζί με την Isabella από την Αϊτή, προστατεύουν τις πιο μικρές με κάθε τρόπο που μπορούν από τα παιδιά που θέλουν να τις πληγώσουν.

Στην ερώτηση «Τι θέλετε ο κόσμος να γνωρίζει για την οικογένειά σας;», τα κορίτσια απαντούν «ότι είμαστε και εμείς κανονικοί άνθρωποι! Είμαστε μια καλή και αγαπημένη οικογένεια και μερικές φορές είμαστε ντροπαλές γύρω από κόσμο».

http://https://www.youtube.com/watch?v=rMg3Xu5NiPU

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -