ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS: Δράσεις και Εκδηλώσεις

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988. Στη χώρα μας, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2020, έχουν καταγραφεί περίπου 18.500 περιστατικά HIV.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS- πραγματοποιεί μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταπολέμηση του στίγματος, του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης. Στις δράσεις του συλλόγου συγκαταλέγονται οι παρακάτω.

I’m Positive 2020

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για 3η συνεχόμενη χρονιά φιλοξενεί ανθρώπους με αληθινές ιστορίες που μιλούν για την διαφορετικότητα, τις εμπειρίες τους και την αποδοχή τόσο από τις οικογένειές τους όσο και από την κοινωνία, σε μια ανοιχτή συζήτηση, με την σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος « Θετική Φωνή». Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12.00 μ.μ. στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Ιδρύματος για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση αλλά και για να δείτε τα βίντεο με τις ιστορίες των ομιλούντων https://www.onassis.org/el/whats-on/discussion-im-positive-2020/

Η φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων

Τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS.

Η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια νύχτα θα πραγματοποιηθεί η ίδια φωταγώγηση και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Η εμφάνιση της Θετικής Φωνής στο Special Report στον ANT1

Το Special Report παρουσιάζει μια έρευνα σχετικά με την έξαρση της επιδημίας του ιού HIV, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, στην ευάλωτη κοινότητα των τοξικοεξαρτημένων. Ο Αντώνης Φουρλής καταγράφει με τον φακό της εκπομπής την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας τα βράδια της καραντίνας και με μιλά με επιδημιολόγους και ακτιβιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Συλλόγου « Θετική Φωνή » μπορείτε να βρείτε εδώ


 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button