ΑΘΛΗΣΗ

22 μετάλλια και πανελλήνιο ρεκόρ για τους Ίωνες Χίου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ ΑΜΕΑ

Τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκε σήμερα στις 5/8/2020 η ομάδα των Ιώνων έπειτα από την επιτυχία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ ΑΜΕΑ στο ΟΑΚΑ!

Επέστρεψαν με 22 μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ στις αποσκευές τους.

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ «Ίωνες», υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός, προκειμένου να τους συγχαρούν για τα 22 μετάλλια που έφεραν στη Χίο από τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειες τους για τις γενναίες και αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλουν, οι οποίες πέρα από τη διάκριση ενέχουν και συμβολικό χαρακτήρα για ολόκληρη την κοινωνία.

Τα μετάλλια τους συμβολίζουν κάθε προσπάθεια και αγώνα μικρό ή μεγάλο για έναν καλύτερο κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος ακόμη μία φορά υπογράμμισε την ιδιαίτερη αγάπη του προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες, επισημαίνοντας ότι ήταν και θα είναι δίπλα στις προσπάθειες που καταβάλλουν με κάθε δύναμη και διαθέσιμο μέσο.


Με τον καλύτερο τρόπο, έπεσε στο ΟΑΚΑ, η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2020, της παρθενικής διοργάνωσης στην μετά-καραντίνα εποχή που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΟΑΜ-ΑμεΑ). Οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Προδρόμου, αθλητές του ΛΣΟ Μακεδόνας, κατέρριψαν τα παγκόσμια ρεκόρ στην δισκοβολία 32 και το τριπλούν 20 αντίστοιχα.

Ο Κωνσταντινίδης, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, προσγείωσε τον δίσκο στα 21 μέτρα 85 εκατοστά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ κόσμου (20.86μ. το προηγούμενο).

Στο τριπλούν, ο Προδρόμου είχε δύο έγκυρα άλματα, με το καλύτερο εξ αυτών στα 14 μέτρα 74 εκατοστά, που αποτελεί επίσης νέο παγκόσμιο ρεκόρ (14.50μ. το προηγούμενο).

Στο φινάλε του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ, σημειώθηκαν και πέντε νέα πανελλήνια ρεκόρ από τους Αχιλλέα Σταματιάδη (Καστελλάνοι) στα 400μ. κατ. 43 με 1:32.90, Νικόλαο Χριστοδούλη (ΛΣΟ Μακεδόνας) στα 1.500μ. κατ. 44 με 8:12.17, Χαράλαμπο Βαρυτιμίδη (Μέγας Αλέξανδρος) στο ακόντιο κατ. 55 με 26.76μ., Γεώργιο Άγορη (Ίωνες Χίου) στην δισκοβολία κατ. 34 με 27.13μ. και Ευάγγελο Λυμβαίο (Κότινος) στην κορίνα κατ. 32/U20 με 7.03μ.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, κατερρίφθησαν συνολικά πέντε παγκόσμια ρεκόρ, καθώς και ένα ρεκόρ Ευρώπης.

Και το εφετινό πρωτάθλημα, στήριξε ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close