Ανακαλύφθηκαν χάλκινα αγάλματα ηλικίας άνω των 2.000 ετών στην Τοσκάνη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την εκπληκτική ανακάλυψη περισσότερων από 20 χάλκινων αγαλμάτων, ηλικίας άνω των 2.000 ετών, σχεδόν τέλεια διατηρημένα στη λάσπη των ιαματικών πηγών στην Τοσκάνη.

Τα αγάλματα απεικονίζουν θεότητες σε ένα ιερό στο San Casciano dei Bagni, το οποίο ιδρύθηκε αρχικά από τους Ετρούσκους και στη συνέχεια επεκτάθηκε υπό τους Ρωμαίους, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

Αναθήματα και περίπου 5.000 χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα βρέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των τριετών ανασκαφών, που έγιναν στην περιοχή, η οποία προσελκύει τους επισκέπτες στα φυσικά ιαματικά νερά της για πάνω από δύο χιλιετίες.Ο Jacopo Tabolli, ο ειδικός που ηγήθηκε του έργου, χαρακτήρισε τα ευρήματα ως μια «απαράμιλλη» ανακάλυψη που υπόσχεται να ρίξει νέο φως στην περίοδο που δημιουργήθηκαν οι μπρούτζοι, από τον 2ο αιώνα π.Χ. έως τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που ο αρχαίος πολιτισμός των Ετρούσκων, απορροφήθηκε σταδιακά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.«Στην τοποθεσία της Τοσκάνης υπάρχει το μεγαλύτερο απόθεμα χάλκινων αγαλμάτων της Ετρουσκικής και Ρωμαϊκής εποχής που ανακαλύφθηκε ποτέ στην αρχαία Ιταλία και ένα από τα πιο σημαντικά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο», είπε ο Tabolli. «Είναι απαράμιλλο, ειδικά γιατί μέχρι τώρα τα αγάλματα εκείνης της περιόδου ήταν κυρίως τερακότα» όπως είπε.

Το ζεστό νερό των ιαματικών πηγών διατήρησε τα αντικείμενα σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και σήμερα είναι ορατές οι επιγραφές στα ετρουσκικά και στα λατινικά, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων ισχυρών ετρουσκικών οικογενειών. Τα αγάλματα περιλαμβάνουν απεικονίσεις του θεού Απόλλωνα και της Υγείας, που τιμάται ως η θεά της υγείας.Ο Massimo Osanna, γενικός διευθυντής των κρατικών μουσείων της Ιταλίας, είπε ότι είναι τα πιο σημαντικά ιταλικά ευρήματα και «σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά χάλκινα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν ποτέ στην ιστορία της αρχαίας Μεσογείου».

Το 1972, δύο αρχαία ελληνικά χάλκινα αγάλματα πολεμιστών που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. ανακτήθηκαν σε σχεδόν τέλεια κατάσταση κοντά στο Riace στη νότια Ιταλία.Οι μπρούτζοι που ανακαλύφθηκαν στις ιαματικές πηγές της Τοσκάνης θα αποτελέσουν το επίκεντρο ενός νέου μουσείου, στο οποίο θα προστεθεί τελικά ένα αρχαιολογικό πάρκο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -