ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΦΥΣΗ

Ανακύκλωση: Ο Δήμος Πάρου και ο ΣΥΔΙΣΑΠΑ πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Η Ανακύκλωση στο Δήμο Πάρου αποτελεί άμεση προτεραιότητα και επεκτείνεται συνεχώς με πολλές δράσεις σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου Αντιπάρου (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.Π.Α.).

Έχουν επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανακύκλωση.

Πάντα πρωτοπόρος ο Δήμος Πάρου στα θέματα περιβάλλοντος, βαθιά ευαισθητοποιημένο το λευκό αιγαιοπελαγίτικο νησί, δραστήριοι οι κάτοικοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και κρατούν τον τόπο τους καθαρό και το περιβάλλον προστατευμένο.

ανακύκλωση

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει δυναμικά την Ανακύκλωση μέσα από προγράμματα που εφαρμόστηκαν στα σχολεία, παραμύθια, πολιτιστικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, επειδή ακριβώς η ανακύκλωση ξεκινά από τα σχολεία. Τα παιδιά είναι η κινητήριος δύναμη που θα χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο.

Ο Δήμος Πάρου έκανε κατά καιρούς άλματα και στην ανακύκλωση για πλαστικό και γυαλί πέρα από το χαρτί και τα μέταλλα, αλλά και την ανακύκλωση ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών.

1. Στους κάδους Ανακύκλωσης Πλαστικού εναποθέτουμε όλων των ειδών τα πλαστικά (π.χ. μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πλαστικές σακούλες, συσκευασίες διαφόρων προϊόντων κτλ.) αλλά και τις συσκευασίες Tetra Pack (χυμοί, γάλατα, κρασιά) αρκεί: • Οι συσκευασίες να είναι ελαφρώς συμπιεσμένες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι συσκευασίες να μην είναι κλειστές με τα καπάκια τους ώστε να μπορούν στη συνέχεια να συμπιεστούν. • Να είναι εντελώς άδειες οι συσκευασίες. • Οι συσκευασίες που περιείχαν τροφές θα πρέπει, πριν μπουν στους κάδους Ανακύκλωσης, να έχουν ξεπλυθεί. Σε διαφορετική περίπτωση που οι συσκευασίες δεν είναι καθαρές από υπολείμματα τροφών να μην απορρίπτονται στους κάδους Ανακύκλωσης.

2. Στους κάδους Ανακύκλωσης Γυαλιού απορρίπτουμε όλων των ειδών τα γυαλιά οποιουδήποτε σχήματος η χρώματος (π.χ. μπουκάλια από νερό, γάλα, αναψυκτικά, ποτά, βαζάκια τροφίμων, κτλ.) αρκεί: • Να είναι εντελώς κενά περιεχομένου και να μην περιέχουν υπολείμματα τροφών.

Να θυμόμαστε πάντα: Οι ειδικοί μπλε κάδοι είναι μόνο για Ανακύκλωση και δεν συμπαθούν τα σκουπίδια!

Η Ανακύκλωση είναι πράξη ευθύνης!  

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close