ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Άστεγο αγόρι γίνεται πρωταθλητής στο σκάκι σε ηλικία μόλις 10 ετών

Ένα αγόρι που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νιγηρία έφτασε να γίνει πρωταθλητής στο σκάκι σε ηλικία μόλις 10 ετών.

Ο Tanitoluwa Adewumi, γνωστός και με το ψευδώνυμο Tani, μπορεί να είναι μόλις δέκα ετών, ωστόσο θεωρείται επίσημα Εθνικός Πρωταθλητής Σκακιού της Νέας Υόρκης, έχοντας συγκεντρώσει εντυπωσιακά υψηλή βαθμολογία.

Το αγόρι που είναι το 28ο άτομο που έχει καταφέρει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο σε μία Πολιτεία των ΗΠΑ, μυήθηκε στα μυστικά του σκακιού πριν από λίγα χρόνια, ενώ ζούσε με την οικογένειά του σε ένα καταφύγιο αστέγων.
Το 2017 ο Tani, οι γονείς και ο αδερφός του αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο καταγωγής τους, τη Νιγηρία και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ.

Ο Tani λοιπόν ξεκίνησε να πηγαίνει σε ένα τοπικό δημοτικό σχολείο στη νέα του γειτονιά, όπου ένας δάσκαλος του, ο Russell Makofsky, τον δίδαξε σκάκι και αργότερα τον έβαλε σε μία λέσχη.

Γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του στο σκάκι, με αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα να κατακτήσει το εθνικό πρωτάθλημα νικώντας 73 από τους καλύτερους παίκτες της Νέας Υόρκης.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button