Αστεροειδής με πλάτος 1 χλμ. θα περάσει κοντά από τη Γη την επόμενη βδομάδα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας αστεροειδής που εκτιμάται ότι έχει πλάτος ένα ολόκληρο χιλιόμετρο αναμένεται να περάσει δίπλα από τη Γη στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το κέντρο μελετών αντικειμένων κοντά στη Γη που ανήκει στη NASA, ο αστεροειδής θα βρεθεί σε απόσταση 1,2 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη μας, κινούμενος με 47.344 μίλια την ώρα.

Το εν λόγω ουράνιο αντικείμενο είναι γνωστό ως 7482 (1994 PC1) και ανακαλύφθηκε το 1994. Βέβαια, κανείς δεν αναμένει ότι θα χτυπήσει τη Γη όμως πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για τον πιο κοντινό αστεροειδή που θα περάσει από τον πλανήτη μας στους επόμενους δύο αιώνες.

Αν και ο εν λόγω αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος δεν πρόκειται για τον μεγαλύτερο που έχει περάσει ποτέ σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Την πρωτιά έχει ο αστεροειδής 3122 Florence (1981 ET3), ο οποίος πέταξε κοντά μας, την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Αυτός ο αστεροειδής εκτιμάται ότι έχει πλάτος μεταξύ 2,5 μιλίων και 5,5 μιλίων, και θα κάνει άλλο ένα πέρασμα από τη «γειτονιά» μας στις 2 Σεπτεμβρίου, 2057.

Αν και ο 7482 (1994 PC1) είναι απίθανο να είναι ορατός με γυμνό μάτι, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι με ένα μικρό τηλεσκόπιο λογικά θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -