ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν στη βροχή για να σώσουν ένα παιδάκι

Περισσότερα από 5.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά στην ουρά μες τη βροχή για να δουν αν είναι συμβατοί δότες βλαστοκυττάρων με την ελπίδα να σώσουν ένα 5χρονο παιδάκι που πάλευε πρόπερσι με τον καρκίνο.

Οι υποψήφιοι δωρητές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τον γενναίο Oscar Saxelby-Lee μετά την απελπισμένη έκκληση των γονιών του.

Ο Oscar διαγνώστηκε με την επιθετική μορφή λευχαιμίας στις 28 Δεκεμβρίου του προπερασμένου έτους. Οι γιατροί λέγανε ότι έχει μόνο τρεις μήνες περιθώριο για να βρει έναν συμβατό δότη βλαστοκυττάρων που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του.Πάνω από 5.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά για να εξεταστούν στο Δημοτικό Σχολείο Pitmaston, στο Worcester, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για να εξυπηρετήσει στην αναζήτηση δωρητών. Μία οικογενειακή φίλη, η Lin Forward, δήλωσε στο Sun Online ότι η μαμά του Oscar, η Olivia, ήταν έκπληκτη από το πόσοι άνθρωποι μαζεύτηκαν για να βοηθήσουν να ξεπεράσει το παιδάκι «τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε γονέα». 

«Ο μικρός Oscar είναι σε κακή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι στην απομόνωση και δεν μπορεί να φάει καν. Το χαμόγελο, η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα του Oscar μας έκανε να βρούμε ξανά τη δύναμή μας», είπε η μητέρα.

«Διδάσκω εδώ και 20 χρόνια και ποτέ δεν είχα παιδί που να έχει περάσει από κάτι τέτοιο», είπε η δασκάλα του αγοριού, Sarah Keating.Οι απελπισμένοι γονείς του Olivia Saxelby και Jamie Lee, έκαναν μια έκκληση για να βρουν έναν συμβατό δότη μετά τη διάγνωση του γιου της με καρκίνο. Σκοπός τους ήταν να εγγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ένα μητρώο δωρητών, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο «Hand in Hand for Oscar».

«Ήταν σαν να μη μπορούσαμε να δούμε φως στο τούνελ, αλλά όταν είδαμε το χαμόγελο, την ανδρεία και την αποφασιστικότητα του Oscar, καταφέραμε να βρούμε ξανά τη δύναμή μας. Δεν έδειξε ούτε μια φορά την αδυναμία, ούτε έπαψε να μας εκπλήσσει σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Για μας, ο Oscar είναι ένας αληθινός μαχητής», λένε οι γονείς του.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button