Χίος: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό κατά τη διάρκεια αντιπλημμυρικών έργων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια δημοσίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κοντά στο παζάρι της Χίου.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγα Βάσση, το συγκεκριμένο εύρημα αναδεικνύει και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, που ζούσαν στην εν λόγω περιοχή της Χίου.

Στόχος είναι μαζί με άλλα ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην ίδια περίπου περιοχή, εκατέρωθεν της οδού Απλωταριάς, στο κέντρο της Χίου και σήμερα βρίσκονται σε αποθήκες, να εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου μετά την αναμενόμενη ανακαίνιση και επέκτασή του.Στο μεταξύ, οι αντιπλημμυρικές εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν προσωρινά σταματήσει ενώ από επιστημονικής πλευράς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι το συντομότερο.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -