Cpt Γιώργος Αρβανίτης: Ο ήρωας του μικρού Δημήτρη!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Θαλασσινός ήρωας… καπετάνιος ξακουστός… μανουβραδόρος πλοίαρχος…

ο Cpt Γιώργος Αρβανίτης!

Γνώριμη αίσθηση η αρμύρα για τον καπτα Γιώργη, όλη του τη ζωή στη θάλασσα. Πρώτο του «σπίτι» το βαπόρι του… κι έχει αγκαλιάσει πολλά βαπόρια στην καριέρα του.

Πάντα πρόθυμος δίπλα στον καθένα ταξιδιώτη, τον καλωσορίζει και τον ταξιδεύει με ασφάλεια.

Πολλά τα εύσημα που του έχουν αποδώσει, αλλά όταν τα παίρνεις από ένα μικρό παιδί… έχουν μεγαλύτερη αξία. Είναι σπουδαίο να γίνεσαι πρότυπο σε ένα παιδί με τη δουλειά σου και το χαρακτήρα σου, να είσαι ο ήρωας του!

Αυτό το διάστημα ο Cpt Γιώργος Αρβανίτης, καπετάνιος από τη Χίο, είναι ο πλοίαρχος του «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS και ο μικρός Δημήτρης τον ονειρεύεται συχνά! Θέλει να του μοιάσει. Γι αυτό ζωγράφισε αυτό το υπέροχο σκίτσο του πλοίου, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε και ως το σκίτσο του μήνα! Συνεχώς μιλάει για τον καπετάνιο ήρωά του ο Δημήτρης, που από τότε που τον έβαλε στη γέφυρα του πλοίου, έδωσε χρώμα και σχήμα στα όνειρά του!

Υπάρχουν ήρωες ανάμεσά μας που πολλές φορές με μια τους κίνηση καταφέρνουν ουσιαστικά και σημαντικά αποτελέσματα!!!

Διαβάστε την ιστορία του μικρού Δημήτρη από τον πατέρα του, έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ τον Ιανουάριο 2020:

” Όνειρο του γιου μου Δημήτρη είναι πως μια μέρα θα μπορέσει να σταθεί δίπλα σε έναν πλοίαρχο – θρύλο, όπως λέει ο ίδιος, και θα πιάσει χειριστήρια ως πλοίαρχος.

Με μεγάλη μου συγκίνηση θα ήθελα να σας πω ότι καιρό τώρα συνεργός στο όνειρο του Δημήτρη είναι ο κύριος Γιώργος Αρβανίτης, πλοίαρχος του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ – του βάπορα, όπως τον αποκαλεί ο Δημήτρης. Η αγάπη του Δημήτρη για τον κ. Αρβανίτη είναι απερίγραπτη. Ζει καθημερινά με τη σκέψη του ίδιου και του πλοίου του, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι του αλλά και το marine, στο τάμπλετ του. Ο καπετάνιος μάς έχει υποδεχτεί αρκετές φορές στη γέφυρα του πλοίου και μας έχει αφηγηθεί ιστορίες από τη μακρά και λαμπρή πορεία του. 

Αυτός ο άνθρωπος, με ανιδιοτελή αγάπη, έχει δώσει ζωή, δύναμη, στόχους, όραμα, ήθος και κυρίως αποδοχή στον Δημήτρη. Όσες βραβεύσεις κι αν έχει στο ενεργητικό του κι άλλες τόσες που σίγουρα θα ακολουθήσουν, για μας γίνεται αποδέκτης του μεγαλύτερου βραβείου που μπορεί να αποκομίσει κανείς. Του βραβείου του Ανθρώπου! Θέλουμε να τον έχει ο Θεός καλά, εκείνον και όσους αγαπάει, να είναι καλοτάξιδος, με τον Άγιο Νικόλα πάντα στην πλώρη του.”

Μάριος Σπυρόπουλος, Αθήνα

Δείτε ακόμη:

Ο καπετάνιος του «Νήσος Σάμος» βρήκε τη λύση στο λιμάνι της Σύρου – Εικόνες με τη μανούβρα του πλοίου

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!   [/box]

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -