Εγκαινιάστηκε στην Καλαμάτα η έκθεση «Ήρωες από μέταλλο»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Μία σπουδαία έκθεση του γλύπτη Νίκου Φλώρου, υπό τον τίτλο «Ήρωες από μέταλλο» εγκαινιάστηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο φιλόξενο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Στα εγκαίνια της Επετειακής Εικαστικής Έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Επιβλητικές γλυπτές ενδυμασίες από αλουμίνιο, ανάγλυφα πορτρέτα ηρώων του 1821 και μια ξεφτισμένη αιματοβαμμένη ελληνική σημαία συνθέτουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης του διεθνούς εικαστικού που εκθέτει ξανά στη χώρα μας μετά από χρόνια.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ελληνα καλλιτέχνη που εδώ και δυο δεκαετίες μετατρέπει τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών και μπίρας σε ίνες, με τις οποίες μετά «πλέκει» τα υπερμεγέθη μεταλλικά έργα του. Γεννημένος στην Τρίπολη και προερχόμενος από οικογένεια επαναστατών και ηρώων, καθώς ο συνονόματος πρόγονός του Νικόλαος Φλώρος έπεσε ως οπλαρχηγός στη μάχη των Αθηνών, προσέγγισε τις μορφές της Επανάστασης με δέος και σεβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.vgkareliascollection.com

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -